Mainos

Huomio: Myrsky iskee tänään länsirannikolle

Nopeasti voimistunut matalapaine myrskytuulineen iskee länsirannikolle iltapäivän ja illan aikana. Tuulituhot ovat mahdollisia.

Syysmyrsky on iskemässä länsirannikolle tänään. Kovimmat tuulet ovat myrskykeskuksen eteläpuolella,  tämän hetken ennusteen mukaan Porin ja Rauman seudulla. Tuulet ovat puhaltaneet ylimmillään jo 22 metriä sekunnissa Ahvenanmaan eteläpuolella ja myrsky on yhä voimistumassa.

- Pahin on edessä iltapäivällä ja alkuillasta. Tuuli on vaarallisen voimakasta ja puita voi kaatua, kattopeltejä irrota ja sähkökatkoja tulla. Ulkona kannattaa liikkua varoen. Tuuli voimistuu nopeasti melko pienellä alueella, mutta myös heikkenee nopeasti, toteaa MTV:n meteorologi Aleksi Jokela.

Ennusteen mukaan keskituuli voi yltää lounaisilla merialueilla ja Selkämeren eteläosassa 23-24 metriin sekunnissa, puuskissa jopa lähes 30 metriin sekunnissa. Maallakin tuuli voi puhaltaa puuskissa 20-25 metriä sekunnissa. Kovia puuskia on luvassa Satakuntaan, Varsinais-Suomeen, Pirkanmaalle ja Keski-Suomeen. Myös etelässä tuulee. Kovimmat sateet tulevat länsirannikolla.

Maalle päästyään myrsky heikkenee, mutta voimistaa tuulia kuitenkin illalla myös Pohjanmaalla. Yön ja keskiviikon aikana myräkän sateet yltävät Lappiin ja tulevat siellä lumena. Ajokeli voi olla paikoin huono.

Seuraa myrskyn etenemistä MTV:n sääsivuston sadetutkasta. Tuulitiedot ja ennuste merisäässä.

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla
Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.