Mainos

Huoltamot sulkevat nuorilta oviaan

Ympäri Suomea tehdyn soittokierroksen perusteella koko maasta löytyy huoltoasemia, jotka ovat joutuneet laittamaan porttikiellon alle 18-vuotiaille ilta-aikaan. Useimmiten porttikielto astuu voimaan kello 21.

Jo keväällä pääkaupunkiseudun ABC-asemat rajoittivat nuorten pääsyä sisätiloihinsa. Esimerkkiä on seurattu myös muualla. Forssan Autokeitaan liikenneasemapäällikkö Niko Järven mukaan ratkaisuun päädyttiin pitkän harkinnan jälkeen viime kesänä.

- Ikärajat otettiin käyttöön siitä syystä, että häiriökäyttäytyminen ja lievä ilkivalta olivat lisääntyneet. Asiakaspalautteen ja henkilökunnan kanssa käytyjen keskustelujen myötä päädyimme siihen, että otamme ikärajat käyttöön.

Forssassa ikäraja on rauhoittanut huoltamon menoa ilta-aikaan, ja nuoretkin ovat ymmärtäneet tilanteen.

- Nuoret on tajunneet aika hyvin, mistä syystä ikärajat otettiin käyttöön ja tällä on ollut ihan toivottu vaikutus, Järvi kertoo.

Porttikielto väliaikainen?

Tampereella nuoret saivat passituksen ulos suositulta Kalevan ABC-asemalta keväällä. Liikennemyymäläpäällikkö Heini Salon mukaan syyt porttikieltoon ovat samankaltaiset kuin Autokeitaalla.

- Nuorten käyttäytyminen on monesti hyvin äänekästä, ja me halusimme taata kaikille asiakkaille rauhallsen ympäristön, Salo selventää.

Sekä Autokeitaalla että Kalevan ABC:llä ikärajat ovat voimassa toistaiseksi. Forssassa mietitään jo niiden mahdollista purkamista.

- Syy, jonka vuoksi tällaiseen järjestelyyn jouduttiin on vain pienen osan aiheuttama. Keväällä arvioimme uudelleen sen, voiko ikärajat taas poistaa, Järvi kertoo

Vaikka kymmenet huoltamot ovat päätyneet ikärajoihin, kaikki tavoitetut korostivat että suurin osa nuorista käyttäytyi moitteettomasti myös ilta-aikaan.

Katso Kirsi Almin tv-juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.