Huippuvahvistus: Los Angeles Kingsin pelaaja siirtyy SM-liigaan!

4:23
Katso videolta perjantain Tulosruudun NHL-katsaus.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava SaiPa saa tulevaksi kaudeksi lainasopimuksella vahvuuteensa Los Angeles Kingsin sopimuspelaajan, ruotsalaispuolustaja Jacob Moveraren.

22-vuotias Moverare on pelannut kaksi edelliskautta lainalla Ruotsin SHL:ssä Frölunda Indiansissa. Viime kaudella Moverare takoi joukkueen puolustajista kovimmat tehopisteet, kun 51 runkosarjaottelun saldona oli 7+12=19.

Moverare on voittanut CHL:n kahdesti, SHL:n kerran ja saavuttanut sekä U20- että U18-MM-kisoissa hopeaa. Los Angeles Kings varasi hänet neljännellä kierroksella vuonna 2016, ja seuralla on oikeus kutsua pelaaja leiritykseen, mikäli NHL:n leirit syksyllä käynnistyvät.

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa sanoo Moveraren olevan valmis ottamaan ison roolin SaiPan puolustuksessa.

– Jacob pystyy pelaamaan vahvasti ja monipuolisesti kahteen suuntaan. Hän lukee hyvin peliä ja pystyy toimimaan myös paineen alle. Hän oli viime kauden CHL-mestarijoukkueen kärkipakkeja kaikilla mittareilla, Tuomenoksa kommentoi seuran tiedotteessa.

Moverare viestitti olevansa innoissaan.

– Agenttini Patrik Aronsson on pelannut SaiPassa 90-luvulla ja hän kehui kaupunkia kovasti, Moverare sanoi.

Suurimpana vahvuutenaan Moverare pitää syöttämistä. 

– Saan ensimmäisen syötön hyvin perille. Näen itseni vahvana nimenomaan puolustuspäässä, mutta tykkään myös tukea hyökkäyksiä.

Moverare saapuu Ruotsista Lappeenrantaan ensi viikon alkupuolella. Hän asettuu kahden viikon omaehtoiseen karanteeniin ja liittyy uuden joukkueensa vahvuuteen alustavasti tämän jälkeen.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja