Huippulupaus Linda, 18, selätti syövän ja ylsi upeaan urotekoon MM-kisoissa: "En uskonut enää pelaavani"

18-vuotias Linda Caicedo iski Kolumbialle maalin jalkapallon naisten MM-kisojen ottelussa Etelä-Koreaa vastaan. Caicedo sairasti 15-vuotiaana syövän. Hän ei hoitojen aikana enää uskonut, että pelaisi huipputasolla.

Kolumbia otti varhain tiistai-aamuna Suomen aikaa 2-0-voiton Etelä-Koreasta MM-kisojen avausottelussaan. Catalina Usme iski avausosuman rangaistuspotkusta. Vajaata kymmentä minuuttia myöhemmin Caicedo sai puolessa kentässä pallon ja viimeisteli pitkän kuljetuksen jälkeen 2-0-osuman.

Caicedosta tuli maalin myötä MM-kisojen kymmenenneksi nuorin maalintekijä 18 vuoden ja 153 päivän iässä. Vielä pari vuotta sitten Caicedo sairasti munasarjasyövän ja jalkapalloura näytti hyvin epätodennäköiseltä.

– Silloin uskoin, että en voisi pelata ammattilaisena kaikkien hoitojen ja leikkauksien jälkeen, Caicedo kertoi Fifalle (kansainvälinen jalkapalloliitto).

Caicedo aloitti jalkapalloilun viisivuotiaana. Hän teki debyyttinsä aikuisten tasolla jo 14-vuotiaana Kolumbiassa. Vuoden 2020 alussa kaikki kuitenkin muuttui syöpädiagnoosin myötä. Caicedo selätti syövän syksyllä 2020 seitsemän kuukauden taistelun jälkeen. Hän totesi ennen kisoja, että on esimerkki sille, kuinka syövästä voidaan selvitä ja nousta uudelleen ylös.

– Tulen aina olemaan kiitollinen, että se tapahtui, kun olin nuori. Pystyin palautumaan ja sain tukea perheeltäni. Tapahtunut sai minut kasvamaan. Olen kiitollinen ja iloinen, että olen täällä, Real Madridia edustava Caicedo kertoi.

Kolumbia on avauspelinsä jälkeen lohkossaan toisena Saksan jälkeen, joka voitti oman ottelunsa Marokkoa vastaan murskaluvuin 6-0.

Lue myös:

    Uusimmat