Dramaattinen käänne: Supertähti poistui kentältä juuri ennen avauspotkua MM-kisoissa – joukkuetoverit täysin ihmeissään

Norjan naisten jalkapallomaajoukkueen tähtihyökkääjä Ada Hegerberg joutui vetäytymään MM-kilpailujen ottelusta juuri ennen avauspotkua.

Maailman parhaaksi naispelaajaksikin aikanaan arvostettu Hegerberg oli merkattu avauskokoonpanoon Sveitsiä vastaan, mutta hän ei pystynyt pelaamaan. Valmennus juoksutti kentälle juuri ennen ottelun alkua Sophie Roman Haugin.

Norjan maajoukkuelääkäri Trygve Hunemo kertoi VG:lle, että Hegerberg sai tuntemuksen nivusessaan ja joutui sen takia jättämään kentän ennen avauspotkua. Hegerberg oli vielä mukana kansallislaulujen aikana ja joukkueen ringissä ennen ottelun alkua, jolloin taustatiimin jäsen tuli taputtamaan tätä selkään. Heti tämän jälkeen Hegerberg poistui pukusuojiin. Muut pelaajat jäivät katsomaan ihmeissään HegerbergIn poistumista.

Norjassa oli noussut kohun aiheeksi jo aiemmin, kun päävalmentaja Hege Riise oli pudottanut avauskokoonpanosta Caroline Graham Hansenin ja Ingrid Syrstad Engenin. Ottelu on paraikaa käynnissä toisella puoliajalla ja se on tilanteessa 0-0.

Norja hävisi torstaina avausottelunsa Uudelle-Seelannille 0–1. Sveitsi voitti perjantaina Filippiinit 2–0. 

Filippiinit teki jättiyllätyksen

Filippiinit jysäytti yhden meneillään olevien jalkapallon naisten MM-kilpailujen suurimmista yllätyksistä, kun se kukisti tiistaina Uuden-Seelannin maalein 1–0 Wellingtonissa pelatussa A-lohkon ottelussa.

Uusi-Seelanti kukisti torstaina avausottelussa Norjan 1–0, mutta ei keksinyt keinoja ensimmäisissä naisten MM-kilpailuissaan pelaavan Filippiinien kukistamiseen. Yhdysvaltalaissyntyinen Sarina Bolden viimeisteli ottelun ainoaksi jääneen maalin 24. peliminuutilla. Se oli Filippiinien ensimmäinen laukaus kohti maalia MM-kisoissa, sillä avausottelussa niitä ei kirjattu tilastoihin yhtäkään.

Kansainvälisen jalkapalloliiton rankingissa Filippiinit on parikymmentä sijaa Uutta-Seelantia alempana. Filippiinit hävisi perjantaina avausottelunsa Sveitsille 0–2. Lohkon suosikit Norja ja Sveitsi kohtaavat myöhemmin tänään Hamiltonissa.

Uusi-Seelanti järjestää MM-kilpailut Australian kanssa. Mukana on ensimmäistä kertaa 32 maata, joten mahdolliset tasoerot ovat puhuttaneet. Filippiinien voitto on merkki tulokkaiden iskukyvystä, mutta huonomminkin on mennyt. Kestomenestyjä Saksa möyhensi maanantaina tulokas Marokon 6–0.

Lue myös:

    Uusimmat