Saudi-Arabian kansalle mieluisa ilmoitus unelmavoiton jälkeen – Lionel Messi tyrmistyi shokkitappiosta – "Tämä on raskas isku kaikille"

Saudi-Arabian pelaajat ottivat ilon irti sensaatiovoiton jälkeen – ainutlaatuista kuvaa kulisseista 2:13
Saudi-Arabian pelaajat ottivat ilon irti sensaatiovoiton jälkeen – ainutlaatuista kuvaa kulisseista

Argentiinaa on pidetty yhtenä jalkapallon MM-kisojen suurimmista ennakkosuosikeista, mutta sen kisat saivat tiistaina iltapäivällä katastrofaalisen alun. Etukäteen heiveröiseksi povattu Saudi-Arabia nousi 0–1-tappioasemasta 2–1-voittoon ja mutkisti C-lohkon tilanteen heti kättelyssä.

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Lionel Messi iski 35 ottelua tappioitta edenneelle Argentiinalle avausosuman rangaistuspotkusta jo alkuhetkillä, mutta toisella puoliajalla kaikki muuttui: Saudi-Arabia käänsi kamppailun Saleh Al Shehrin ja Salem Al Dawsarin maaleilla.

Turnausta on pidetty Lionel Messin, 35, kultaisena mahdollisuutena voittaa himoittu maailmanmestaruus. Argentiinan pelaajista kuudenneksi eniten palloon koskeneen (65) PSG-tähden mukaan tulokselle ei ole tekosyitä. Saudi-Arabiassa puolestaan julistettiin kansallinen vapaapäivä keskiviikoksi.

– Tämä on raskas isku kaikille, emme odottaneet aloittavamme tällä tavalla. Asiat tapahtuvat syystä. Meidän on valmistauduttava siihen, mitä on edessä, meidän on voitettava, se riippuu meistä, Messi sanoi ottelun jälkeen The Athleticin mukaan.

– Ei ole tekosyitä. Meistä tulee yhtenäisempiä kuin koskaan. Tämä ryhmä on vahva, ja meidän on osoitettava se. Emme ole menneet läpi tällaisesta tilanteesta pitkään aikaan. Nyt meidän on näytettävä, että tämä on todellinen joukkue.

C-lohkon kaksi muuta joukkuetta Meksiko ja Puola avaavat kisaurakkansa tiistaina alkuillasta. Copa American voittoa viime vuonna juhlinut Argentiina kohtaa seuraavassa ottelussaan tulevana lauantaina Meksikon.

Viimeksi avausottelun hävinnyt joukkue on noussut maailmanmestariksi 12 vuotta sitten Etelä-Afrikassa, kun Espanja juhli hävittyään ensimmäisessä pelissä Sveitsille 0–1.

Otsikkoa ja juttua muokattu kello 18.42. Lisätty maininta Saudi-Arabiassa julistetusta vapaapäivästä. 

Lue myös:

    Uusimmat