Mainos

Huhut grilliruuan kieltämisestä perättömiä

Huhut EU:n suunnittelemasta grillikiellosta ovat perättömiä.

EU:n komissio ei suunnittele grillaamisen tai grilliruokien syömisen kieltämistä. Näin vakuuttaa komission päätiedottaja Reijo Kemppinen. Hänen mukaansa suomalaisissa tiedotusvälineissä reposteltu juttu on perätön.

-Saatan vain arvailla, miten hartaasti ja kuinka monen grillin äärellä EU:n pykälänvääntäjiä on tämän ansiosta manailtu, Kemppinen huomauttaa tiedotteessaan.

Komissio tutkii PAH-yhdisteitä

Komissio on yhdessä EU-maiden kanssa kerännyt tietoa polysyklisten aromaattisten hiilivetyjen eli PAH-yhdisteiden esiintymisestä ruuassa. Niitä saattaa syntyä ruokia kuumennettaessa, esimerkiksi savustuksen yhteydessä. Liiallista altistumista tulisi välttää, koska PAH-yhdisteet voivat aiheuttaa syöpää.

Komissio päättää mahdollisista toimenpiteistä tutkimuksen valmistuttua. Kemppisen mukaan PAH-yhdisteiden määrälle saatetaan jossakin vaiheessa asettaa yläraja.

Jotkut maat rajoittavat yhdisteiden määrää kasviöljyissä kansallisin päätöksin jo nyt, mutta missään ei ole suunniteltu yleistä ja kaikkia tuotteita kattavaa rajaa. Grillaamista ei aiota kieltää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.