Mainos

Huffington Post: Japanilaisnainen muutti Suomeen – Erkki-pappa auttoi yksinäisyyden yli

The Huffington Post -lehdessä suomalainen kuvajournalisti Janne Riikonen kertoo japanilaisesta naisesta, joka hullaantui niin paljon revontuliin, että muutti niiden perässä Suomen Ivaloon.

Lehdessä kerrotaan 27-vuotiaasta Hitomi Kuwadasta, joka jo 5-vuotiaana päätti nähdä revontulet. Kuusi vuotta sitten nainen päätti toteuttaa unelmansa ja matkusti Suomen Lappiin. Ensimmäinen matka Lappiin teki niin suuren vaikutuksen, että Hitomi ymmärsi, että nauttisi elämästä enemmän Suomessa kuin hektisessä Tokiossa.

Hitomi Kuwada valmistui Japanissa sisustusarkkitehdiksi ja päätti muuttaa Suomeen. Muuton esteenä oli hetkellisesti Islannissa purkautuva tulivuori, Eyjafjallajökull, jonka purkautuminen peruutti lentoja ympäri Eurooppaa huhtikuussa 2010. Hän piti sitä huonona enteenä, mutta päätti silti muuttaa.  

Suomessa hän muutti asumaan 3 000 asukkaan Ivaloon ja kotiutui pala palalta. Hän opetteli suomea itsekseen, kävi saunassa ja söi lehden mukaan ruisleipääkin. Hän piti kuitenkin japanilaisuuden mukanaan. Hän kuunteli yhä japanilaista pop-musiikkia, teki japanilaista ruokaa ja piti yhteyttä läheisiinsä Skypen avulla.

Vuonna 2012 hän aloitti artesaanin koulutuksen Suomessa. Hän kertoo lehden haastattelussa olleensa Suomessa yksinäinen, kunnes tapasi Ivalon keskustassa iäkkään miehen. He keskustelivat tovin ja sen jälkeen Erkki-niminen mies auttoi Hitomia kaikenlaisissa arjen asioissa.

Hitomi kutsuu Erkkiä papaksi ja kutsuu Erkkiä ja tämän vaimoa Kyllikkiä suomalaiseksi perheekseen.

– Jos en olisi tavannut pappaa, en olisi täällä nyt. Hän muutti elämäni, Hitomi kertoo Huffington Postin jutussa.

Hitomi valmistui tänä vuonna ja muutti takaisin Japaniin. Hän oli alkanut tuntea olonsa levottomaksi jo viime syksynä ja päätti lähteä takaisin kotimaahansa. Hän työskentelee lehden mukaan nykyään Suomen luonnon innoittamana luonnonsuojelualueella.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.