Mainos

HS veti virolaiskyselyn pois – "Huumori on vaikea laji"

Helsingin Sanomien Kuukausiliite julkaisi jutun, jossa käynnistettiin äänestys lempi- tai pilkkanimen keksimiseksi virolaisille.

Asian noustua julkisuuteen HS:n johto päätti lopettaa kyselyn kesken. HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi pahoitteli kyselyä muun muassa Twitterissä.

STT kysyi Niemeltä syytä kyselyn tekemiselle. 

– Tämä on Kuukausiliitteen pieni palanen, joka on tarkoitettu huumorijutuksi. Pistimme sen myös verkkoon.  

Mihin tai miksi tarvittaisiin suomenkielinen lempinimi virolaisille? 

– Suomalaisilla ei ole ollut suoranaista lempinimeä virolaisille.  

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves kommentoi Twitterissä, että Kuukausiliitteen juttu jätti hänet sanattomaksi. Tuliko HS:lle yllätyksenä, että Ilves reagoi?

– Sanoisin niin, että huumori on vaikea laji. Jutulla ei varmasti kerätty parhaita tyylipisteitä tällä kertaa. Viron presidentti on hyvin aktiivinen kommentoija. Siinä mielessä ei välttämättä yllätä, että hän otti kantaa yksittäiseen lehtijuttuun. Muistutan samalla, että presidentti Ilves myönsi helmikuussa HS:n toimittaja Saska Saarikoskelle kunniamerkin siitä, että tämä on työllään ollut ylläpitämässä maidemme välistä kulttuurisiltaa. 

Miten HS aikoo vastata presidentti Ilveksen paheksuntaan?

– Olen jo kommentoinut asiaa sosiaalisessa mediassa, jossa Ilveskin laittoi oman kannanottonsa julki. Se, mikä alkoi ystävällismielisenä naapuripilana, on käytännössä muuttunut kiistanalaiseksi vitsiksi. Olen pahoillani, että jutun sävy loukkasi Suomenlahden molemmin puolin. Se ei ole ollut tarkoituksemme. Helsingin Sanomien linja suhteessa Viroon kannattaa katsoa pääkirjoituksista. Yhteistyö Viron kanssa on yhä tärkeämpää, siihen olemme kannustaneet Suomea.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.