Mainos

HS-gallup: Perussuomalaisten kannatus jatkaa laskuaan

Perussuomalaisten kannatuksen lasku jatkuu. Helsingin Sanomien teettämän kannatusmittauksen mukaan perussuomalaiset on helmikuun jälkeen pudonnut keskustan ja SDP:n taakse neljänneksi suurimmaksi puolueeksi.

Perussuomalaisia äänestäisi 15,6 prosenttia suomalaisista, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt. Vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa puolue sai äänistä 19,1 prosenttia.

Puolueen kannatus on laskenut viime kesän huippulukemista peräti 7,1 prosenttiyksikköä. Tuolloin perussuomalaisia olisi äänestänyt 22,7 prosenttia.

Puolueen 2. varapuheenjohtaja Juho Eerola ei usko kannatuksen hupenemisen johtuvan kyseenalaisesta julkisuudesta, jota perussuomalaisten kansanedustajat Teuvo Hakkarainen ja James Hirvisaari ovat viime viikkoina saaneet. Hänen mukaansa käänne tapahtui presidentinvaaleissa, joissa puolueella oli loistava ehdokas, mutta puoluejohto ei saanut kenttäväkeä syttymään. Syksyn kuntavaaleissa on hänen mukaansa menestyttävä.

Kannatukseltaan suurin puolue HS-gallupissa on yhä kokoomus. Sen kannatus on laskenut heti presidentinvaalien jälkeen mitatusta 24,1 prosentista 23 prosenttiin.

Keskusta on toisena 16,7 prosentin ja Sdp kannoilla kolmantena 16,4 prosentin kannatuksella. Sdp:n kannatus on noussut helmikuusta 0,2 prosenttiyksikköä, keskustan laskenut 0,1 prosenttiyksikköä.

Vihreiden kannatus jatkaa nousujohteisena. Joulukuussa vihreitä olisi äänestänyt 7,6 prosenttia suomalaisista, nyt 10,4 prosenttia.

Vasemmistoliittoa äänestäisi tuoreimmassa gallupissa 8,4 prosenttia, RKP:tä 4,1 prosenttia ja kristillisdemokraatteja 4,0 prosenttia suomalaisista.

Helsingin Sanomien gallupin toteutti TNS Gallup. Mittaukseen haastateltiin 20.3.–15.4. välisenä aikana 2 436 täysi-ikäistä henkilöä. Virhemarginaali on alle kaksi prosenttiyksikköä suuntaansa suurimpien puolueiden osalta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.