HPK:n romuluinen jättiläispakki on tyytyväinen, että luistimet voi jättää vähäksi aikaa naulaan – "Mestaruusjuhlista tulee pitkät ja kosteat"

HPK:n kovaotteisen puolustajan Miro Karjalaisen kurinalaiset otteet kuvastivat hyvin SM-liigan voittajan henkeä. Vaikka hänellä on "rikoshistoriaa", finaaleissa tunteet pysyivät hyvällä tavalla kurissa.

Kun Miro Karjalainen puhuu mestaruuden jälkeisissä tunnelmissa Raksilan jäähallissa, kirosanoja tulee suusta solkenaan. Niissä ei ole kuitenkaan pahansuopainen sävy, vaan ne tulevat suusta myönteisen tunnemyrskyn kylkiäisenä.

Kurinalaisuus on yksi iso tekijä kaikissa voittavissa joukkueissa. Jättiläismäinen puolustaja Karjalainen on joskus sortunut urallaan ylilyönteihin, mutta kun mestaruus oli katkolla, hän keskittyi jäällä niin sanotusti oikeisiin asioihin.

Karjalainen jakoi kovia pommeja, mutta hän pysyi pois jäähyaitiosta. Karjalainen otti 3–0-voittoon päättyneessä kolmannessa finaalipelissä 10+2+2 minuutin rangaistuksen nujakoinnista Otto Karvisen kanssa, mutta muuten hän pysyi pois lähes kokonaan jäähyaitiosta. Finaalisarjassa sen lisäksi hän otti viimeisessä ottelussa yhden kahden minuutin rangaistuksen.

Viime kaudella Karjalainen otti runkosarjassa peräti 135 jäähyminuuttia, kun tällä kaudella lukema oli 68.

– Se on karu fakta, että jos Kärppiä vastaan ottaa jäähyjä, se kostautuu, Karjalainen totesi.

Lähes kaksimetrinen ja 97-kiloinen puolustaja ei ole sulavaliikkeisin, mutta Karjalainen toi sopivaa karheutta HPK:n puolustukseen. Karjalainen joutui pinnistämään voimansa äärimmilleen raskaassa finaalisarjassa.

– Nyt on sen verran hapoilla, ettei tarvitse hetkeen luistella, Karjalainen naureskeli.

Mistä joukkue sai voimaa vielä kovan kauden loppuvaiheessa?

– Toisiltamme. Tiesimme, että jos jotain sattuu, kaveri on aina tukena. Ja koko Hämeenlinna on uskomaton. Kaupunki elää ja hengittää jääkiekkoa.

Voi kuvitella, että Karjalainen on yksi niistä kovimmista seremoniamestareista mestaruusjuhlissa.

– Mestaruusjuhlista tulee pitkät ja kosteat, Karjalainen virnisti.  

Lue myös:

    Uusimmat