Mainos

Hovioikeus vapautti sairaankuljettajat kuolemantuottamussakoista

Itä-Suomen hovioikeus vapautti tänään syytteistä kaksi sairaankuljettajaa, jotka Kajaanin käräjäoikeus tuomitsi sakkoihin kuolemantuottamuksesta.

Sairaankuljettajat eivät kuljettaneet potilasta hoitoon hänen kieltäydyttyään lähtemästä. Pitkään alkoholia käyttänyt mies löydettiin seuraavana päivänä kuolleena kotoaan.

Tapaus sattui Kuhmossa helmikuussa 2007. Insuliinihoitoista diabetestä sairastavan miehen luona oli käynyt ambulanssi jo nelisen tuntia aiemmin.

Tällöin mies oli tutkittu, ja hänet oli käsketty menemään kotiin, ottamaan insuliinia ja syömään hyvin. Illalla miehen luokse hälytetyt sairaankuljettajat huomasivat, ettei mies ollut noudattanut ohjeita. Mies pystyi kävelemään ja puhumaan. Hoitoon hän kieltäytyi lähtemästä. Naiset toistivat miehelle hoito-ohjeet.

Syytetyt korostivat hovioikeudessa, etteivät he voineet viedä miestä hoitoon vastoin tämän tahtoa. Hovioikeuden mukaan jutussa jäi näyttämättä, että sairaankuljettajat olisivat laiminlyöneet tehtävänsä ja aiheuttaneet miehen kuoleman.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja