Mainos

Hongkongin hotellikaranteeni päättyi riehakkaissa tunnelmissa

Lähes 300 hotellivieraan viikon kestänyt karanteeni Hongkongissa on päättynyt. Sikainfluenssariskin takia eristetystä Metropark-hotellista pääsi ulos myös neljä suomalaismatkailijaa.

Suomalaisia vastassa ollut konsuli Ulpu Koskinen kuvaili tunnelmia hotellilla riehakkaiksi. Yksi ulkomainen turisti jopa kapsahti ovella vartioineen poliisin kaulaan. Protesteja ei paikalla nähty.

- Siellä oli valtavan riehakas tunnelma, se teki oikein vaikutuksen. Kaikesta päätellen ulospääsyä oli todella odotettu, eivätkä kaikki onnistuneet ihan rauhallisina pysymään, Koskinen kertoi STT:lle puhelimitse.

Suomalaiset pääsivät hotellista ensimmäisten joukossa, ja heidät kiidätettiin pikavauhtia uusiin majapaikkoihinsa. Eristysaikaansa he eivät juuri halunneet kommentoida, Koskinen kertoo.

- He olivat todellakin sen oloisia, että nyt se on ohi.

Hotellilla kävi melkoinen kuhina, kun satoja vieraita kuljetettiin busseilla hotelleihin ja lentokentälle. Paikalla oli myös runsaasti lehdistöä ja tv-kameroita. Suomalaisnelikko jää vielä Hongkongiin, ja osa heistä osallistuu lauantaina edustuston järjestämille kahvikutsuille.

- Kutsumme mukaan myös sen suomalaisravintolan keittiöpäällikön, joka toimitti heille ruokaa hotelliin. Hehän olivat siitä eleestä hyvin otettuja, Koskinen sanoo.

Metropark-hotelli pysyy yhä suljettuna, ja sitä alettiin putsata heti vieraiden lähdön jälkeen. Kiina pani hotellin karanteeniin viikko sitten, koska siellä oli asunut sikainfluenssatartunnan saanut meksikolaismies

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.