Mainos

Hongkong korvaa suomalaisturistien karanteenikulut

Hongkongin hallitus on luvannut korvata turisteille kaikki karanteenista aiheutuneet kulut, myös esimerkiksi lennot, joilta karanteeniin joutuneet turistit ovat joutuneet jäämään pois. Hongkongin terveysministeri kertoi korvattavista kuluista tiedotustilaisuudessa tänään.

Konsuli Ulpu Koskinen vahvisti tiedon MTV3:n uutisille.

- He eivät joudu maksamaan viettämäänsä aikaa hotellissa, eivätkä kuluja, jotka aiheutuvat lisäkustannuksista matkan keskeydyttyä, kertoo Koskinen.

Suomalaiset voivat hyvin

Hongkongin karanteenihotellissa jumissa olevat suomalaiset ovat pärjänneet olosuhteisiin nähden hyvin. Yhdelläkään karanteeniin määrätyistä suomalaisista ei konsulaatin mukaan ole ilmennyt sikainfluenssan oireita. Hotelliin eristettyjä ei ole lukittu huoneisiinsa, mutta heidän toivotaan pysyttelevän omissa oloissaan.

Konsuli Ulpu Koskinen kertoo olleensa puhelinyhteydessä suomalaisiin viimeksi tänään. Hän sanoo lähettäneensä heille ajankuluksi heidän toivomiaan kirjoja ja lehtiä.

- Tämä on hyvin reipas joukko. He ovat hyvin positiivisia siinä mielessä kuin nyt positiivinen tässä tilanteessa voi olla. Hyvin mukautuva, soputuva joukko, kehuu Koskinen.

Tunnelma on Koskisen mukaan hotellissa hyvin kansainvälinen.

- Porukkaa on laidasta laitaan, ja siitä tunnelmasta brittiläinen karanteenissa oleva Leslie Carr kirjoittaa blogissaan, joskus aika räväkästikin, kertoo Koskinen.

- Suomalaisilla on kannettavat tietokoneet mukanaan ja he pystyvät kommunikoimaan ulkomaailman kanssa. He ovat hyvin aikaansa seuraavia ja lukevat eri maiden tiedotusvälineitä, kuvaa Koskinen.

Vaikka kenelläkään hotellissa karanteenissa olevista ei ole havaittu sikainfluenssan oireita, karanteeni loppuu vasta perjantaina illalla paikallista aikaa. Sikainfluenssan itämisaika on viisi vuorokautta, ja tuolloin aika on kuroutunut umpeen.

- Tänään saimme tietää kellonajan karanteenin loppumiselle eli se on 20.30 paikallista aikaa. Sen jälkeen kukin saa lähteä kotiinsa tai jatkolennolle.

Karanteenin päätyttyä kolme suomalaisista palaa takaisin manner-Kiinaan ja yksi Norjaan. Heistä kukaan ei asu tällä hetkellä Suomessa.

Eristetyt vimmoissaan tilanteesta

Vaikka Hongkongin kaupunki lupaa korvata karanteenissa viruvien kaikki kulut ja on lohduttanut lähettämällä kaikille suklaarasiat, ei mieli piristy kaikilla hotelliasukkailla. Metro Park-hotelliin karanteeniin eristetyt vieraat alkoivat tänään tylsistyä pahemman kerran. Osaa kalvoi myös huoli menetetyistä kaupoista ja kasautuvista töistä.

- Jahka on syönyt aamiaisensa ja käynyt pesulla, voikin taas keskittyä laskemaan läikkiä ja mustia pisteitä katossa. Sen jälkeen onkin antoisaa vaikka pyöritellä peukaloitaan, tuhahti eristettyjen "äänitorvena" toiminut brittiläinen liikemies Leslie Carr uutistoimisto AFP:lle.

Eipä silti, että ruoka olisi juuri Carria miellyttänyt.

-Listalla on valittavana riisiä, riisiä tai riisiä. Lisukkeena on joko kanankoipi tai hiukan sianlihaa.

Joidenkin karanteeniin joutuneiden tilanne oli vielä paljon synkempi kuin Carrilla.

- Minun on määrä allekirjoittaa sopimus liikekumppanieni kanssa tänään. Jos en pääse paikalle, koko homma peruuntuu. Ja jos kerron, että olen täällä karanteenissa, he eivät halua nähdä minua enää koskaan. Olen liikemies: en halua kuolla tässä surkeassa hotellissa, puhisi Jimmyksi esittäytynyt mies paikalliselle RTHK-kanavalle.

Metro Park-hotellin liki 300 vierasta ja henkilökunnan jäsentä eristettiin torstaina sen jälkeen, kun hotellissa oleskelleen meksikolaisen todettiin sairastuneen sikainfluenssaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.