Mainos

Hongkong eristi 300 ihmistä hotelliin

Hongkong turvautuu poikkeustilavaltuuksiin estääkseen sikainfluenssan leviämisen. Parisataa ärtynyttä hotellivierasta on määrätty huoneisiinsa viikon karanteeniin, koska hotellissa käväisi tautiin sairastunut mies.

Hengityssuojaimin varustautunut poliisi piiritti Metropark-hotellin eilen illalla heti, kun tieto sairaustapauksesta varmistui. Asiakkaiden lisäksi karanteenissa on sata työntekijää.

Sisään ja ulos ei pääse kukaan. Ärtymystään purki viestimille muun muassa ranskalaismies, joka sai kuulla joutuneensa karanteeniin ehdittyään kävellä ulko-ovesta vastaanottotiskille.

Viranomaiset jahtaavat vimmalla myös kahta taksikuskia, jotka kyyditsivät sikainfluenssaa potevaa 25-vuotiasta meksikolaismiestä.

- Jos taksinkuljettajat eivät ilmaannu ja jos he ovat saaneet tartunnan, seuraukset voivat ylittää mielikuvituksen, varoittaa korkea-arvoinen terveysviranomainen York Chow.

Kymmenkunta miehen lähettyvillä lentokoneessa istunutta kiinalaisturistia on jo eristetty sairaalaan.

Sars-kuume jätti jälkensä

Hongkongin johtokin pitää karanteenia "julmana" keinona mutta viittaa karvaisiin kokemuksiin. Kuusi vuotta sitten seitsemän miljoonan asukkaan kaupunki halvaantui sars-kuumetartunnan pelossa ja tauti tappoi 300 hongkongilaista. Kulkutaudin leviämistä olisi mahdotonta estää kaupungissa, jossa asutaan liki toisiaan - asukkaita on lähemmäs 6700 neliökilometriä kohti.

Paikallinen asiantuntija pitää karanteenia ylimitoitettuna toimena todelliseen tartuntavaaraan nähden. Meksikolaismies ehti oleskella hotellissa vain muutaman tunnin ennen kuin hän lähti hakemaan apua sairaalasta.

- Uskoakseni tästä tulee kansainvälinen vitsi, terveet turistit lukitaan hotelliinsa Hongkongissa seitsemäksi päiväksi, marisee tartuntatautiasiantuntija Lo Wing-lok.

Hongkongin katukuvaan on ilmestynyt hengityssuojaimia, mutta ainakaan toistaiseksi paniikki ei näytä saaneen otetta asukkaista.

Hongkongin sairaustapaus säikäytti myös Kiinan keskusjohdon ja Taiwanin viranomaisia, jotka rupesivat jäljittämään Hongkongissa sairastuneen miehen kanssa samoissa lentokoneissa matkustaneita ihmisiä. Kiina keskeytti Meksikon-lennot mutta lähetti evakuointikoneen hakemaan Meksikoon lentokiellon takia juuttuneita kansalaisiaan.

Aasian maiden tavoite on sama: löytää ja eristää viruksenkantajat kulkutaudin suitsimiseksi alkuunsa. Sars-kuumeen lisäksi mailla on ikäviä kokemuksia toisesta tappavasta taudista, lintuinfluenssasta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.