Homopari siunattiin lähetystyöhön – kirkossa eropiikki

Homoparin siunaaminen lähetystyöhön on aiheuttanut erovyöryn evankelisluterilaisessa kirkossa, tiedottaa Eroakirkosta.fi-verkkosivusto.

Sunnuntain jälkeen kirkon on jättänyt parisataa ihmistä. Tämä on kaksinkertainen määrä normaaliin verrattuna, sillä tavallisesti kirkosta eroaa viitisenkymmentä ihmistä päivässä.

Sivuston mukaan moni eronnut on kertonut palautteessaan, ettei kirkko noudata enää Raamatun sanaa.'

Suomen Lähetysseuraa olisi saattanut uhata syyte syrjinnästä, jos se ei olisi valinnut homoparia lähetystyöhön. Tätä mieltä on Kirkkohallituksen ulkoasianosastoa johtava kirkkoneuvos Kimmo Kääriäinen.

– Tehtävät olivat julkisessa haussa, ja niihin valittiin hakijoista kelpoisimmat. Jos ratkaisu olisi ollut toinen, niin syrjinnästähän siinä olisi ollut kyse.

Helsingin piispa Irja Askola siunasi rekisteröidyssä parisuhteessa elävän miesparin lähetystyöhön viikonloppuna. Ratkaisu kuumentaa yhä tunteita.

Kääriäisen mukaan reaktiot eivät suuresti yllättäneet, koska kyse on asiasta, joka on jo pitempään jakanut mielipiteitä kirkon piirissä.

– Yleinen tilanne on hankala. Tekee niin tai näin, niin aina jonkun mielestä tekee väärin, Kääriäinen sanoo.

Utsjoen päätös ei yllättänyt

Utsjoen seurakunnalle homoparin lähettäminen lähetystyöhön oli viimeinen niitti. Seurakunta päätti jo ennen homoparin siunaamista, että se irtisanoo sopimuksensa Suomen Lähetysseuran kanssa ensi vuoden alusta.

– Päätöksen peruste on yksinkertaisesti se, että Lähetysseura ei enää nauti Utsjoen seurakunnan luottamusta, kertoo kirkkoherra Arto Seppänen.

– (Utsjoen päätös) ei tullut yllätyksenä. Tästä on keskusteltu kirkon sisällä paljon viime aikoina. Tiedämme, että ollaan sekä puolesta että vastaan, kertoo Suomen Lähetysseuran viestintäpäällikkö Paula Laajalahti.

Seppänen on saanut viestejä, että myös jotkut muut seurakunnat harkitsevat samaa asiaa. Hän on keskustellut asiasta erään seurakunnan kirkkoherran kanssa, muttei halua paljastaa seurakuntaa.

– Kirkko on hajaantumassa. Itse en halua julkisesti edistää Jumalan sanan kanssa ristiriidassa olevaa oppia, Seppänen toteaa.

Seppäsen mukaan piispa Askola olisi voinut toimia toisinkin.

– Aina kristityt ovat joutuneet pohtimaan, totellako enemmän maallista keisaria vai Jumalaa.

Utsjoen seurakunnan päätöksestä kertoi ensin Yle Saame.

(MTV3–STT)

Lue myös:

    Uusimmat