Mainos

Homoilta toi Räsäselle mediateko-palkinnon

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on saanut Vuoden kristillinen mediateko -tunnustuksen herättämästään keskustelusta. Tunnustuksen jakoi Kristillinen Medialiitto.

Palkinnon taustalla on Räsäsen esiintyminen Ylen Ajankohtaisen kakkosen Homoilta-keskustelussa viime syksynä. Palkinnon perustelujen mukaan keskustelu pakotti lähes jokaisen suomalaisen miettimään omaa suhdettaan ihmiseen, itseensä, kristinuskoon ja Jumalaan.

Saajan valitsi toimittaja ja pappi Freija Özcan.

- Sellaista ei yksikään kristillinen yhteisö ole aikoihin saanut aikaan maassamme. Siksi, ottamatta mitään kantaa itse keskustelussa esitettyihin näkemyksiin, keskustelun synnyttäminen on tunnustuksen arvoinen teko.Tämän tunnustuksen saaja onnistui kuitenkin sattumalta herättämään viime syksynä epätavallisen kiivaan ja samalla kiinnostavan keskustelun, jossa oltiin reippaasti eri mieltä.

Kristillisen Medialiiton vuonna 2005 perustama Vuoden kristillinen mediateko –tunnustus on luonteeltaan ekumeeninen. Se luovutetaan vuosittain tammikuun 25. päivänä, joka on vanhassa kristillisessä perinteessä apostoli Paavalin kääntymyksen muistopäivä. Päivä on myös kristittyjen ykseyden ekumeenisen rukousviikon päätöspäivä. Kristillisen Medialiiton edeltäjä on Kristillinen Radio- ja televisioliitto ja sen puheenjohtaja on Thorleif Johansson.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.