Mainos

Holiday Club luopuu Tallinnan kylpylähankkeesta

Yhtiöiden mukaan peruuntumisen syynä on rakennuskustannusten raju nousu.

Holiday Club Resorts ja Baltian suurin kiinteistöalan yritys Arco Vara ovat peruneet suunnitelman kylpylähotellin rakentamisesta Tallinnan kaupungin rantaan.

Päätöksen syynä on rakennuskustannusten raju nousu, jonka vuoksi projektia ei enää olisi voitu toteuttaa alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti, yhtiöt kertoivat tiedotteessaan.

Kylpylähotellille oli jo myönnetty rakennuslupa ja Holiday Club Resortsilla oli sen rakentamisesta sitova sopimus Arco Varan kanssa. Hankkeesta luovuttiin yhtiöiden mukaan yhteisymmärryksessä.

Arco Vara aikoo kehitysprojektijohtaja Veiko Pedoskin mukaan nyt esittää uuden liiketoimintasuunnitelman tontin hyödyntämiseksi. Asiassa aiotaan hänen mukaansa tehdä tiivistä yhteistyötä myös Tallinnan kaupungin kanssa.

Julkisuudessa kylpylähotellin tontille on soviteltu myös Tallinnan uutta kaupungintaloa. Pedoskin mukaan tästä hankkeesta on hyödytöntä spekuloida, koska siitä on keskusteltu vain mediassa.

Euroopan suurimpiin viikko-osakeyrityksiin kuuluvalla Holiday Club Resortsilla on nyt 16 lomakohdetta, joista kaksi Suomen ulkopuolella, Ruotsissa ja Espanjan etelärannikolla.

Yhtiö on toimitusjohtaja Vesa Tengmanin mukaan edelleen kiinnostunut laajentamaan toimintaansa sekä Venäjälle että Baltian markkinoille, erityisesti Viroon. Tässä vaiheessa ensisijaiseksi katsottiin kuitenkin varmistaa ydinliiketoiminnan kasvu ja kannattavuus, Tengman arvioi yhtiöiden tiedotteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.