Mainos

Hoitokodissa työskentelevä nainen sai potkut 21 työvuoden jälkeen – syynä yksi Facebook-kuva

Kun brittinainen päätti julkaisi kuvan hauskasta karaokehetkestä Facebookissa, hänellä ei ollut aavistustakaan siitä, kuinka paljon se tulisi vaikuttamaan hänen uraansa. 

Vanhusten hoitokodissa työskentelevä Rachel Burns kertoo rakastavansa aidosti työtään ja ihmisten auttamista, ja hän onkin viihtynyt samassa työpaikassa yli kahden vuosikymmenen ajan. Naiselle on aina ollut tärkeää pitää vanhukset aktiivisena, ja hän järjestää mielellään asukkaille erilaisia iltamia. Yksi näistä Burns järjestämistä aktiviteeteista on aina perjantaisin järjestettävä musiikki-iltama. 

– Kun henkilökunta tanssii asukkaiden kanssa, heidän kasvoilleen leviää hymy. Se on ollut ihanaa katseltavaa, Burns kertoo.

Erään tällaisen iltaman jälkeen Burns päätti jakaa yhden illan aikana napatun kuvan sosiaaliseen mediaan. Nainen uskoi kolmea iloista ihmistä esittävän kuvan päätyvän vain muutaman ihmisen silmille, mutta toisin kävi. Muutamaa kuukautta myöhemmin nainen sai puhelun, jossa hänet kutsuttiin toimistoon.

– Heti kun pääsin sinne, näin heidän ilmeistään, että olin todella vaikeuksissa, nainen kertoo kahden vuoden takaisesta hetkestä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Burns sai tietää toimineensa väärin monella eri tavalla. Sen lisäksi, että hän oli julkaissut Facebookissa hoitokodissa napatun kuvan, julkaistusta kuvasta pystyi tunnistamaan yhden hoitokodin asukkaan. Lisäksi kävi ilmi, että nainen oli Facebook-kaveri yhden asukkaan sukulaisen kanssa.

Tapaus on tuonut mukanaan paljon stressiä ja ahdistusta

Kaksi päivää myöhemmin nainen nainen joutui vaikean valinnan eteen, kun hänelle annettiin kaksi vuorokautta aikaa päättää, valitseeko hän huomattavan palkan alennuksen vai irtisanoutumisen. Stressaavaan tilanteeseen joutunut nainen pyysi lisää harkinta-aikaa, mutta hänen pyynnöstään kieltäydyttiin.

– Tiedän, että minun ei olisi pitänyt julkaista kuvaa, mutta viedäänkö minun 21 vuoden pituinen urani todella yhden virheen vuoksi? Burns kyselee. 

Kaksi vuotta tapahtuman jälkeen oikeus on tullut vihdoin päätökseen, jonka mukaan nainen irtisanottiin kohtuuttomin perustein. Myös hänelle annettu kahden vuorokauden mittainen harkinta-aika todettiin kohtuuttoman lyhyeksi. Marraskuun aikana luvassa on vielä oikeudenkäynti, jossa päätetään naiselle myönnettävistä korvauksista. 

Huolimatta siitä, että Burns sai vihdoin palata takaisin rakastamaansa työhön, hän kertoo kärsivänsä edelleen tapauksen aiheuttamasta ahdistuksesta ja stressistä.

Lähde: BBC

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.