Mainos

Lentokentällä otettu salakuva herätti kohun: Arvostelun kohteeksi joutunut äiti puolustaa tekoaan

Siitä on nyt hieman yli vuosi, kun erään pienen vauvan äidistä otettu salakuva lähti leviämään myrskyn tavoin ympäri nettiä. Vaikka tämän kohua herättäneen kuvan julkaisusta on jo aikaa, kolmen lapsen äiti kertoo sen vainoavan häntä edelleen.

Molly Lensingista leviämään lähtenyt kuva on napattu Coloradon lentokentällä, jossa äiti odotti lentoa yhdessä kahden kuukauden ikäisen tyttärensä Anastasian kanssa. Kuva puhelintaan selailevasta ja lattialle lapsensa asettaneesta äidistä sai välittömästi keskustelupalstat pullistelemaan vihaisista viesteistä. Kommentoijat ovat syyttäneet äitiä muun muassa siitä, että äiti näyttää olevan selvästi kiinnostuneempi puhelimestaan kuin lapsestaan. 

Nainen toteaa, että salakuvan julkaisu ei ainoastaan rikkonut hänen yksityisyyttään, vaan se jätti hänet vaille puolustautumista. Nyt Lensing haluaakin kertoa oman näkemyksensä siitä, mitä kuvassa oikeasti tapahtui.

Pelko työpaikan menettämisestä alkoi kummitella mielessä

Epäonnisten sattumusten ja lentojen peruuntumisen myötä ystävien luona kyläilemässä ollut kaksikko joutui viettämään lentokentällä lopulta yli 20 tuntia. Tämä olisi rankkaa kenelle tahansa, mutta erityisen rankkaa se on, jos mukana on kahden kuukauden ikäinen lapsi. 

– Olin pitänyt sylissä ja kantanut Anastasiaa monta tuntia. Käteni olivat todella väsyneet. Hänen tarvitsi liikkua ja minun täytyi kommunikoida kaikkien perheenjäsenten kanssa, jotka ihmettelivät, missä me oikein olimme, Lensing kertoo kuvan taustoista.

Jos kuva ei näy, voi katsoa sen täältä

Nainen ei ajatellut tässä olleen mitään väärää, kunnes muutama kuukausi stressaavan kotimatkan jälkeen hänestä otettu salakuva alkoi putkahdella esiin yhä useammissa yhteyksissä. Sen jälkeen, kun joku oli saanut selville Lensingin nimen, naisen Facebook alkoi täyttyi viesteistä, joissa häntä haukuttiin kovin sanoin kamalaksi vanhemmaksi.

– Minusta tuntui ehdottomasti siltä, että yksityisyyttäni oli loukattu. Olin juuri aloittanut työni synnytysosastolla ja pelkäsin, että työkaverini tai pomoni löytäisivät kuvan ja kommentit, enkä saisi enää työskennellä pikkulasten kanssa. Näin ei onneksi käynyt, äiti toteaa.

"Tämä on vastenmielistä ja sen täytyy loppua"

Lensing kertoo, että vuosi sitten julkaistu kuva ei enää nykyisin kummittele hänen mielessään yhtä paljon kuin aikaisemmin, eikä hän ole enää pitkään aikaan lukenut itseensä liittyviä kommentteja. Tästä huolimatta kuvan näkeminen satuttaa häntä edelleen. 

– Tiedän, että olen paras äiti lapsilleni ja tiedän, että hellin ja kasvatan heitä parhaani mukaan, Lensing toteaa.

Viime aikoina uusintakierrosta internetin ihmeellisessä maailmassa tehnyt kuva on herättänyt erään äitibloggarin puolustamaan Lensingia ja kaikkia muitakin äitejä, jotka ovat joutuneet tuomituksi ilman syytä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Ei. Me emme nappaa kuvia väsyneistä äideistä lentokentällä ja häpäise heitä julkisesti. Tämä on vastenmielistä ja sen täytyy loppua. Olen ollut tämä äiti. Lentoni on peruttu, enkä ole saanut yhtään nukuttua pelätessäni, että vauvani putoaisi käsivarsiltani lattialle, Mom Babble -blogia pitävä bloggari Katherine Backstrom kertoo.

Bloggari toivoo Lensingin tietävän, että aivan kaikki eivät tuomitse häntä. Maailmasta löytyy myös äitejä, jotka ymmärtävät väsymyksen ja epätäydellisyyden, eivätkä rankaise heikoimmalla hetkellä.

Lähde: Today

***

3:02

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.