Tarjoilijalta törkeää käytöstä – ravintolan omistaja joutui antamaan potkut omalle pojalleen

Mikä ruokakauppojen myyjiä puolestaan ärsyttää asiakkaissa?

Vegaaniravintolan omistaja ei voinut muuta kuin antaa potkut pojalleen, kun tämä käyttäytyi järkyttävällä tavalla asiakasta kohtaan.

Vegaaniravintolan omistaja kertoo antaneensa potkut työntekijälleen, jonka käytös oli "vastenmielistä ja epäammattimaista". Työntekijä kuvasi salaa asiakkaita ja nimitteli heitä törkeästi. Työntekijä on omistajan oma poika, kertoo Yahoo Lifestyle.

Kuvasi salaa videon

Yhdysvaltojen Detroitissa sijaitseva Vegginini's Cafe sai kyseenalaista huomiota, kun työntekijä kuvasi Shayne Starr -nimistä asiakasta ja tämän poikaystävää ja julkaisi videon sosiaalisessa mediassa. Video on sittemmin poistettu.

Salaa kuvatulla videolla työntekijä kuvaili Shaynea vampyyrin näköiseksi ja viittaa toiseen asiakkaaseen rasistisella nimityksellä.

"Olen tottunut tällaiseen kohteluun"

Meikkitaiteilija Shayne, 24, oli tullut ravintolaan syömään ystävänsä suosituksesta. Kokemus ei kuitenkaan sujunut oppikirjan mukaan. Shayne julkaisi Facebook-tilillään lyhyen pätkän työntekijän julkaisemasta videosta ja avautuu kokemuksestaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

"Tunsin oloni epämukavaksi heti saavuttuani sinne. Jätin tunteen huomiotta, sillä minulla ei ollut sille "oikeaa" syytä. Istuimme alas, ja koko sen ajan, kun olimme siellä, näin työntekijöiden "huomaamattomasti" puhuvan toisilleen ja tuijottavan, mutta sivuutin heidät, kun puhuin omistajaksi uskomalleni naiselle, joka tarjoili meille. Kun omistaja oli valmis ja liittyi muiden työntekijöiden seuraan, hänen selkänsä oli käännettynä minulle, hän oli puhelimellaan päätään pudistaen, ja muut kääntyivät tuijottamaan minua. Oletin, että he olivat törkeitä ja puhuivat minusta, mutta yritin sivuuttaa sen. Olen ollut avoimesti queer koko elämäni, joten olen tottunut tällaiseen kohteluun", Shayne kirjoittaa videon yhteydessä.

"Täysin mahdoton hyväksyä"

Shayne kertoo syöneensä niin nopeasti, että vatsaan alkoi koskea, sillä miehestä tuntui, että hänen haluttiin lähtevän. Myös asiakkaat loivat häneen kummia katseita.

Shayne kertoo julkaisseensa videon avatakseen ihmisten silmät.

"Tämä on todellisuutta jollekin, joka on syntymässä määritelty mieheksi, ja jolla on yhtä paljon meikkiä kuin keskivertonaisella. Tätä on täysin mahdoton hyväksyä siitäkin huolimatta, että olen näkyvästi queer", Shayne sanoo ja toteaa, ettei ole oikein joutua kuvatuksi ilman hyväksyntää.

Ravintolan omistaja oli samaa mieltä. Vegginini's Cafen Facebook-sivuilla julkaistiin myöhemmin anteeksipyyntö, jossa todettiin, että "kaikki ansaitsevat tulla kohdelluksi kunnioittavasti ja kaikkien tulisi saada tietää ennen kuin heitä kuvataan".

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

Seuraavana päivänä anteeksipyyntöä seurasi vielä ilmoitus: videon kuvannut työntekijä oli saanut potkut.

"Kyllä, hän on omistajan poika, mutta se ei poista häneltä vastuuta tai tilivelvollisuutta, ja sitä, että pitää yksinkertaisesti olla hyvä ihminen. Pyydämme uudelleen anteeksi kaikilta, jotka loukkaantuivat niin vastenmielisestä ja epäammattimaisesta käytöksestä", kahvilan päivityksessä todettiin.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä

Myöhemmin Shayne kertoi Facebook-tilillään, että potkut omistajan mukaan saanut poika oli ladannut YouTubeen anteeksipyyntövideon, jolla hän kuitenkin totesi muun muassa, että "en vihaa homoja, en vain pidä heistä." 

"Anteeksipyynnöt tällä videolla kuulostavat yhtä aidoilta kuin Veggininin sivuilla", pettynyt Shayne toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja