Mainos

"Olen vain hoitaja, joka pitelee kättäsi..." – sairaanhoitaja julkaisi koskettavan päivityksen työpäivästään

Synnytyshoitajana työskentelevä nainen julkaisi ajatuksia herättävän päivityksen työnsä raakuudesta. Vastasyntyneiden maailma on paljon muutakin kuin vain iloa ja onnea. 

Hoitajana työskentelevä Susan Jolley julkaisi Facebookin Love What Matters -sivustolla kirjoituksen, johon kaikki hoitajana työskentelevät voivat samaistua. Työpäivät pitävät sisällään lukuisia tunteita ja tekoja, joita harva osaa edes kuvitella. Tämä teksti on kunnianosoitus kaikille hoitajille, jotka jäävät liian monesti vaille ansaitsemaansa kiitosta.

– Olen vain hoitaja, joka pitelee kättäsi, katsoo sinua silmiin ja saa sinut tuntemaan itsesi maailman vahvimmaksi naiseksi, Jolley krjoittaa.

Hän kertoo olevansa myös se, joka tietää komplikaatioiden riskit ja pyrkii huomaamaan pienetkin oireet. Hän kuuntelee äidin hengitystä ja seuraa aktiivisesti vauvan sydänääniä, huomaa heti jos jokin on hullusti. Vaikka hoitajan työ on Jolleyn mukaan täynnä velvollisuuksia, se on täynnä myös asioita, joita kukaan ei häneltä odota, mutta jotka hänen täytyy tehdä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olen hoitaja, joka ottaa kuvan vauvastasi, koska olet aivan yksin. Vaikka minun todella pitäisi olla kirjaamassa ja tekemässä satoja muita asioita.

– Olen hoitaja, joka ylläpitää ihmisarvoa ja saa olosi tuntumaan mukavalta silloinkin, kun olet kaikkein haavoittuvaisimmillasi, Jolley lisää.

Potilaan hyvinvointi menee aina etusijalle

Hoitaja ei voi ajatella itseään. Jolley kertoo olevansa hoitaja, joka ei ole ehtinyt syödä tai juoda mitään aamuviideltä juodun kahvikupin jälkeen, koska hän on ollut hoitamassa potilaitaan.

– Olen hoitaja, joka kertoo teini-äidille, että tämä voi olla hyvä vanhempi ja silti saada koulutuksen. Olen myös hoitaja, joka seisoo vierelläsi, kun luovutat lapsen adoptoitavaksi. Pidän sinua paikallasi. Katselen vapinaasi ja sydämeni särkyy puolestasi.

Hoitaja on ammatti, jonka vaikutukset heijastuvat väistämättä myös yksityiselämään. Jolley kertoo hänen perheensä joutuvan viettämään joka toinen päivä aikaa ilman häntä, koska hän on joutunut jäämään kolmeksi tunniksi ylitöihin vaikean synnytyksen vuoksi. Aina nämä vaikeat synnytykset eivät pääty hyvin.

– Olen sairaanhoitaja, joka pitelee kädestäsi ja kertoo: ”Hän on kaunis. Olen pahoillani menetyksestänne.”  

– Olen myös hoitaja, joka itki koko ajomatkan kotiin, ja jonka aviomiehen ei koskaan tarvitse kysyä, millainen päiväni oli. Hän tietää.

Tänään ja joka päivä...

"Tunsin ilosi.

Tunsin kipusi.

Pyyhin kyyneleitäsi.

Rauhoittelin pelkojasi.

Pidin salaisuutesi.

Uskoin vahvuuteesi.

Pelastin elämäsi.

Pelastan lapsesi elämän.

Vartaloani särki.

Sydämeni särkyi.

Ja minä rakastin jokaista minuuttia. Minä olen vain synnytyshoitaja."

Lähde: Facebook

***

0:51

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.