Mainos

Hoikkuuden tavoittelu johti vakavaan uupumukseen – tämä malli lupaa, että laihtuminen ei tuo onnea

Vakavan uupumuksen läpikäynyt nainen haluaa omalla tarinallaan rikkoa laihtumisen ympärillä pyörivän onnellisuusmyytin. 

Moni meistä sortuu joskus ajatukseen siitä, että laihtuminen toisi mukanaan onnea. Muutamaa numeroa pienemmän vaa’an lukeman odotetaan tuovan mukanaan aimo annoksen itseluottamusta ja terveyttä, mutta läheskään aina asiat eivät mene niin kuin etukäteen olisi kuvitellut.

Laihtumisen mukanaan tuoman onnellisuusmyytin haluaa rikkoa ainakin mallina työskentelevä KhrystyAna, joka kertoo vielä muutama vuosi sitten tehneen kaikkensa saadakseen itsensä entistäkin hoikempaan kuntoon. 

– Vuonna 2013 ajattelin, etten ollut tarpeeksi pieni malliksi, nainen kertoo.

Jopa niinä aikoina, kun todella hoikka nainen kituutti niukalla ruokavaliolla samalla, kun hän vietti päivittäin tunteja kuntosalilla, hän ajatteli olevansa hieman liian paksu. Hän ei ollut mihinkään tyytyväinen, mikään ei koskaan riittänyt.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Olinko iloinen? Ehdottomasti en. En välittänyt onnellisuudestani tai mielenterveydestäni, kyse oli ainoastaan seuraavan toimeksiannon saamisesta, nainen kertoo neljän vuoden takaisesta minästään.

Rankka kokemus vapautti naisen vanhoista ajatusmalleista

Pian jatkuva painon- ja ruoan tarkkaileminen ajoivat naisen keskelle masennusta ja identiteettikriisiä. Naisen paino nousi ja hän alkoi vihata itseään yhä enemmän ja enemmän, kunnes viha oli imenyt hänestä kaiken energian – hän joutui käymään läpi lamannuttavan uupumuksen.

Vaikka vaikean uupumuksen läpikäyminen oli naiselle kova paikka, KhrystyAna kuvailee sen olleen omalla tavallaan myös vapauttava, käänteen tekevä kokemus.

– Uupumus oli jollain lailla vapauttavaa. Se vapautti minut ajatuksista. Katselin tyhjillä aivoilla uudempaa, mutta vanhempaa minua, nainen kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Uupumus sai naisen luopumaan itsensä tuomitsemisesta ja itsesyytöksistä ulkopuolisten syiden vuoksi. Nainen muistuttaakin, että itsensä tuomitseminen uran, vanhempien hyväksynnän, maineen tai kumppanin vuoksi ei ole sen arvoista. Kaikki tulee lähteä itsestä ja itsensä rakastamisesta. 

KhrystyAna on julkaissut aiemminkin kantaa ottavia kuvia, joissa hän puhuu itsestä lähtevän onnellisuuden puolesta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Kutsin sinut kahlaamaan ilossa, jonka voit luoda itsellesi juuri nyt. Toivon, että valitset tämän tien, nainen kertoo erään jakamansa kuvan yhteydessä. 

Lähde: Metro

***

0:39

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.