Mainos

Fitness-tähti paljastaa muodonmuutoksensa nurjan puolen: Laihtuminen ei tuo onnea

Suuren muodonmuutoksen kokenut nainen kertoo myyneensä sisäisen kauneutensa hoikemman vartalon vuoksi. Se ei kannattanut.

Painonpudotuksesta haaveilevien on helppo tuudittautua ajatukseen siitä, että laihtumisen jälkeen kaikki on paremmin. Olet onnellisempi, itsevarmempi ja menestyvämpi. Osalle ihmisistä tämä voi jollain tapaa olla totta. Terveelliset elämäntavat lisäävät itseluottamusta ja tuovat elämään energiaa, mutta joillekin tämä mielikuva voi kuitenkin olla kaukana totuudesta.

Yksi heistä on fitness-tähti Chinae Alexander, joka haluaa kaikkien ymmärtävän, ettei laihtuminen tuo automaattisesti mukanaan onnea. 

"Sydämeni ei ollut asiassa mukana"

Alexander kertoo aloittaneensa laihdutusprojektinsa 22 vuoden iässä yli sadan kilon painoisena. Uusi ruokavalio ja treenit kuudesti viikossa alkoivat tuottaa nopeasti tuloksia.

– Joka päivä vaatteeni tuntuivat vähän väljemmiltä, kehut lisääntyivät ja ylpeyteni kasvoi, nainen kertoo.

Kun nainen oli saavuttanut itselleen asettamansa tavoitteen, hän ei tuntenut iloa ja onnea. Itsevarmuuden sijaan hän huomasi olevansa epävarmempi kuin koskaan ennen elämässään. Hän oli jumissa oravanpyörässä, jota hallitsi loputon ihailun ja kunnioituksen himo.

Jo kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Muiden sanat vaikuttivat itsevarmuuteeni. Niistä tuli mittatikku arvokkuudelleni. Elin niiden hetkien vuoksi, kun kävelin sellaisten ihmisten keskelle, joita en ollut nähnyt aikoihin ja tunsin kaiken sen ihailun leijuvan ympärilläni, Alexander kertoo.

Nainen vertaa laihdutusprojektiaan lomamatkan unelmointiin. Unelman toteuduttua ei voi olla huomaamatta muhkuraisia sänkyjä, pahaa ruokaa ja melua.

– Tiesin näyttäväni paremmalta ulkoisesti, mutta sydämeni ei ollut asiassa mukana. Olin myynyt sisäisen kauneuteni hoikempien säärien ja kasvavan vaatevalikoiman vuoksi.

Jo kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tämän huomattuaan Alexander päätti, että hän haluaa nähdä peilistä jälleen itsensä, ei keskeneräistä prosessia. Ainoa tie tähän oli lopettaa vertailu, laittaa keittiövaaka syrjään ja antaa itsensä nauttia elämästä. Tämä päätös oli yksi parhaista, joita hän kertoo koskaan tehneensä.

– Olen nyt tässä, en kaikkein rasvattomin tai kaikkein urheilullisin, mutta niin hiton onnellinen, nainen kiteyttää.

Huomenta Suomessa vierailleet Fitnessmalli-kilpailun organisaattorit Nina Sarjolahti ja Emmi Lehtomaa paljastavat fitness-urheilun varjopuolet. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.