Mainos

Hoidon antaminen liian myöhäistä – vakavasti sairaan Charlien vanhemmat päättivät luovuttaa: "Nuku hyvin kaunis poikamme"

Vakavasti sairaan vauvansa puolesta sitkeästi taistelleet vanhemmat ovat nyt päättäneet luovuttaa kuultuaan sydäntä särkevät uutiset; mikään ei voisi enää pelastaa heidän poikaansa. 

Harvinaista oireyhtymää sairastavan Charlie Gardin vanhemmat ovat taistelleet yli viiden kuukauden ajan saadakseen lapsensa kokeelliseen hoitoon Yhdysvaltoihin, jota pidettiin pojan ainoana toivona.

Taistelu alkoi lontoolaisen sairaalan ilmoitettua, että hengityskoneen sammuttaminen olisi viime elokuussa syntyneen pojan kannalta paras vaihtoehto. Useissa eri asteissa käydyt oikeustaistelut ja vetoomus Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen eivät kuitenkaan tuoneet muutosta pojan kohtaloon, eivätkä vanhemmat näin ollen saaneet lupaa lennättää poikaansa hoitoihin. Vanhemmat ovat nyt ilmoittaneet luopuvansa taistelusta yhdysvaltalaislääkärin ilmoitettua, että hoidon aloittaminen Charlielle olisi jo liian myöhäistä. Heidän viimeinenkin toivonsa on nyt poissa. 

Viime viikonloppuna tehtyjen tutkimusten perusteella pojan ei todettu kärsivän peruuttamattomista aivovaurioista, kuten sairaala oli aiemmin väittänyt, mutta sen sijaan pojalla havaittiin peruuttamatonta lihasten heikkenemistä, johon ei ole olemassa hoitokeinoa.

– Lääkärit olivat yhtä mieltä siitä, että hoito olisi pitänyt aloittaa paljon aikaisemmin. On olemassa yksinkertainen syy siihen, että Charlien lihakset heikkenevät siinä määrin kuin ne nyt tekevät. Aikaa on valunut paljon hukkaan, pojan äiti Connie Yates kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Charliella oli mahdollisuus parantua, mutta nyt se on valitettavasti liian myöhäistä.

Laitteet sammutetaan ja pojan annetaan kuolla rauhallisesti

Pojan elintoimintoja ylläpitävät koneet tullaan sammuttamaan lähipäivinä, ja vanhemmat aikovatkin nyt viettää viimeiset kullanarvoiset hetket ainokaisen lapsensa seurassa. Vaikka pojan ruumis, sydän ja sielu saattavat poistua vanhempien luota, äidin mukaan hänen henkensä tulee elämään ikuisesti ja vaikuttamaan tulevaisuudessa lukuisten ihmisten elämään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vielä ei ole ilmoitettu tarkkaa aikaa, milloin poika tullaan irrottamaan hengityskoneesta, mutta sen uskotaan tapahtuvan lähipäivien aikana. Äidin mukaan varmaa on, että Charlie ei tule elämään ensimmäiseen syntymäpäiväänsä saakka, johon on aikaa kaksi viikoa.

Charlie sairastaa erittäin harvinaista mitokondriaalista depleetiosyndroomaa, jonka seurauksena hän ei pysty hengittämään itsenäisesti. Lääkäreiden mukaan hänen aivonsa ja sisäelimensä ovat vaurioituneet pysyvästi, mutta yhdysvaltalaislääkäri uskoi uuden hoidon antavan pojalle ainakin kymmenen prosentin mahdollisuuden selvitä.

Viimeisintä 11 kuukautta Yates kuvailee elämänsä parhaimmiksi, pahimmiksi ja elämää mullistaviksi kuukausiksi. Kaikki vanhempien ponnistukset on tehty vain ja ainoastaan Charlien puolesta.

– Charlie, äiti ja isä rakastavat sinua niin paljon. Olemme aina rakastaneet ja tulemme aina rakastamaan. Olemme niin pahoillamme, ettemme pystyneet pelastamaan sinua.

– Kauniita unia muru. Nuku hyvin kaunis poikamme. Charlie Matthew William Gard. Pieni sankari.

Vanhempien asianajaja kuvailee tapahtumia tragediaksi, sillä juuri kun tuomioistuin oli myöntämässä vanhemmille luvan viedä poika hoitoon Yhdysvaltoihin, peruuttamattomat lihasvauriot paljastuivat. Asianajaja on vanhempien kanssa yhtä mieltä siitä, että käsittelyn aloittamisen viivästyminen ja oikeudenkäynnit veivät Charlielta mahdollisuuden elämään.

Lähteet: Telegraph, BBC

***

6:08

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.