Mainos

Vakavasti sairaan vauvan vanhemmat menettivät viimeisenkin toivonsa – elämää ylläpitävät koneet tullaan sammuttamaan

Epätoivoiset vanhemmat vetosivat Euroopan unionin ihmisoikeustuomioistuimeen pitääkseen harvinaisesta perinnöllisestä sairaudesta kärsivän lapsensa hengissä. Valitettavasti taistelu ei päättynyt tavalla, jota vanhemmat niin kovasti toivoivat. 

MTV Lifestyle uutisoi huhtikuun alussa alle vuoden ikäisestä Charliesta, jonka elämä oli päättyä aivan liian aikaisin. 

Surun murtamat vanhemmat ovat viime kuukausien aikana joutuneet käymään läpi raskaita oikeustaisteluita saadakseen sairaalle lapselleen oikeutta. Vaikka vanhemmat ovat tehneet kaikkensa lapsensa puolesta, he saivat juuri tietää, että heidän on nyt aika sanoa pojalleen lopulliset hyvästit. Mitään ei ole enää tehtävissä. 

Päätös lopetti pitkän ja raskaan taistelun

Taistelu alkoi huhtikuun 11. päivä lääkäreiden tehtyä päätöksen sairaan lapsen elintoimintoja ylläpitävän laitteen sammuttamisesta. Brittioikeus yhtyi lääkäreiden mielipiteeseen vedoton lapsen mahdollisiin kipuihin. 

Mistä on kyse? Kahdeksan kuukautta vanha Charlie kärsii sairaudesta, joka saa mitokondrion energiantuotannon ehtymään estäen näin kehon kyvyn tarjota energiaa lihaksille, munuaisille ja aivoille. Sairauteen ei ole parantavaa hoitoa. Vain harva potilaista selviää teini-ikään asti. Pieni poika on vasta 16. ihminen maailmassa, joka kärsii samasta sairaudesta.

Päätös merkitsi myös sitä, että peräti 1,3 miljoonaa puntaa lapsensa hoitoihin keränneet vanhemmat eivät saaneet lupaa viedä vauvaa hoitoihin Yhdysvaltoihin.

Toukokuun toinen päivä vanhemmat palkkasivat uusia lakimiehiä ja vetosivat korkeimpaan oikeuteen kumotakseen aiemman päätöksen elintoimintoja ylläpitävän koneen sammuttamisesta. Charlien elämän oli tarkoitus päättyä keskiyöllä 31. toukokuuta, mutta vain tuntia ennen kuin koneet oli määrä sammuttaa, Britannian korkein oikeus suostui tutkimaan tapausta lisää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kesäkuun 8. päivä korkein oikeus teki uuden päätöksen Charlien elämää ylläpitävien koneiden sammuttamisesta. Epätoivoinen perhe halusi taistella viimeiseen saakka pelastaakseen lapsensa, ja heidän asianajajansa veivätkin tapauksen Euroopan unionin ihmisoikeustuomioistuimeen saadakseen vanhemmille oikeutta ohi Britannian lakien.

Charlien äiti on sittemmin jakanut myös kuvia silmiä auki pitävästä lapsestaan kumotakseen oikeudessa esitetyt väitteet, joiden mukaan lapsi olisi liian sairas edes nähdäkseen. Channel 5 News-ohjelmassa vierailleet vanhemmat kertoivat, etteivät aio luovuttaa, ennen kuin tietävät todella tehneen kaikkensa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Euroopan unionin ihmisoikeustuomioistuin on nyt tehnyt päätöksen ja hylännyt vanhempien tekemän valituksen. Tämä merkitsee sitä, että vanhemmat menettivät samalla viimeisen toivonsa. Pojan elämää ylläpitävät koneet tullaan sammuttamaan. 

***

2:29

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.