Mainos

Vanhemmat keräsivät jättisumman vakavasti sairaan vauvan hoitoihin – tuomarin päätös romutti suunnitelmat

Brittioikeus päätti uskoa lääkäreitä.  Päätös tarkoittaa, etteivät vakavasti sairaan vauvaan vanhemmat saa viedä lastaan hoitoon Yhdysvaltoihin.

Pikkuisen Charlie Gardin vanhemmat, Chris Gard ja Connie Yates, toivoivat saavansa viedä sairaan vauvansa Yhdysvaltoihin, jossa olisi ollut edes pientä toivoa pojan tilaa helpottavasta hoidosta. Brittipariskunta kävi oikeudessa taistelua lääkäreiden kanssa. Läkäreiden mielestä toivoa ei ole ja vauvan elintoimintoja ylläpitävät laitteet pitäisi sammuttaa.

Mistä on kyse? Kahdeksan kuukautta vanha Charlie kärsii sairaudesta, joka saa mitokondrion energiantuotannon ehtymään estäen näin kehon kyvyn tarjota energiaa lihaksille, munuaisille ja aivoille. Sairauteen ei ole parantavaa hoitoa. Vain harva potilaista selviää teini-ikään asti. Pieni poika on vasta 16. ihminen maailmassa, joka kärsii samasta sairaudesta.

Kun vanhemmat saivat kuulla, että Yhdysvalloissa olisi tarjota edes jonkinlaista helpotusta uudenlaisen hoidon myötä, he päättivät tehdä kaikkensa lennättääkseen poikansa sinne. Koska Charlie pitäisi viedä Englannista Amerikkaan ambulanssikoneella, matka tulisi maksamaan. Charlien tarina kuitenkin kosketti kymmeniä tuhansia ihmisiä, ja niinpä vanhemmat ja lähipiiri tekivät mahdottomasta totta: yli 80 000 ihmisten toimesta rahaa saatiin lopulta kasaan GoFundMe-sivuston kautta yli 1,2 miljoonaa puntaa.

Jos Charlie menehtyisi, äiti lupasi rahojen menevän muiden sairaiden lasten pelastamiseen.

Nyt se hetki on käsillä.

Tiistaina brittituomari nimittäin päätti, että lääkärit saavat sammuttaa vauvan elintoimintoja ylläpitävät laitteet, jotta "hän saa kuolla kunniakkaasti". Vanhemmat itkivät avoimesti oikeudessa ja huusivat "ei" kuullessaan rankan päätöksen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hoitoa Yhdysvalloissa tarjonnut amerikkalaislääkäri totesi aiemmin oikeudessa, ettei ollut ymmärtänyt, kuinka vakava Charlien tilanne on jo, ja että hänen mahdollisuutensa pelastua on "häviävän pieni".

Lääkäri kuitenkin huomautti myös, että sairauden terminaalivaiheessa oleva poika kuolisi varmuudella ilman hoitoa. Lääkäri kertoi, että hänen tarjoamallaan hoidolla on hoidettu 18 potilasta, mutta kenenkään tila ei ollut yhtä vakava kuin Charlien. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Se voi olla hoito, mutta ei parannuskeino. Charlie voisi olla vuorovaikutuksessa. Hymyillä. Katsoa esineitä, lääkäri kertoi hoidon mahdollisesta onnistumisesta. Tällä hetkellä Charlie ei pysty mihinkään edellä mainituista asioista, lääkäri kertoi oikeudessa.

Charlien vanhempien onkin vaikea ymmärtää, miksei tuomari Justice Francis halunnut antaa pojalle edes mahdollisuutta. Tuomari totesi päätöksen olleen raskas, mutta uskoo sen olevan vauvan eduksi, koska tällä saattaa olla kipuja.

Vanhemmat aikovat valittaa päätöksestä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ei sanoja"

Charlien taistelu on koskettanut ihmisiä, ja monen oli vaikea käsittää tuomarin päätöstä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Ei sanoja. Kuinka kukaan voi kieltää hoidon lapselta, jonka vanhemmat ovat keränneet 1,2 miljoonaa pelastaakseen hänet."

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Se, että oikeus ja tuomarit päättävät antaa lapsen kuolla sivuuttaen vanhempien toiveet tuntuu hiukan epämukavalta minusta..."

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kenenkään ei pitäisi antaa päättää, sammutetaanko elämää ylläpitävät laitteet, paitsi vanhempien. Häpeällistä."

Lähteet: Daily Mail, Twitter

***

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.