Hodorkovski vaatii Jukosin puheenjohtajan erottamista

Venäläisen öljyjätin Jukosin vangittu pääomistaja Mihail Hodorkovski vaatii yhtiön hallituksen vastikään valitun puheenjohtajan Viktor Gerashtshenkon erottamista.

Hodorkovskin asianajaja kertoi tänään, että hänen päämiehensä on aikeissa esittää vaatimuksensa edelleen yhtiön osakkeenomistajille.

- Johtokunnan viimeisen kokoontumisen jälkeen on käynyt selväksi, etteivät osakkeenomistajien toiveet siitä, että maan hallituksen kanssa päästäisiin keskusteluihin Viktor Gerashtshenkon avulla, tule toteutumaan, asianajaja Anton Drel kertoi toimittajille Moskovan oikeustalon edustalla päämiehensä petosoikeudenkäynnin tauolla.

- Viranomaiset ovat toistuvasti kieltäytyneet tapaamasta johtokunnan jäseniä. Lisäksi luotettavat lähteet kertovat, että Gerashtshenkon läsnäolo johtokunnassa rajoittaa keskustelua, Drel jatkoi.

Myös Venäjän keskuspankin pääjohtajana aiemmin toimineen Gerashtshenkon valinta Jukosin hallituksen puheenjohtajaksi varmistui kesäkuun lopulla. Osa toivoi hänen nimityksensä liennyttävän yhtiön ja maan hallinnon välejä. Toiset puolestaan uskovat, että uuden puheenjohtajan mahdollisuudet saada sovitteluratkaisua aikaan ovat varsin vähäiset.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat