Mainos

HK Ruokatalon tulos heikkeni

HK Ruokatalo -konsernin alkuvuoden tulos jäi selvästi heikommaksi kuin vuotta aiemmin. Tammi-kesäkuun rahoituserien jälkeinen tulos oli nyt vain 3,2 miljoonaa, kun sitä viime vuonna kertyi 21,4 miljoonaa markkaa.

Yhtiön mukaan tavoitteita huonompi tulos selittyy työvoimakustannusten nousulla sekä lähinnä osakeannista ja yrityskaupasta johtuneilla kertaluonteisilla kuluilla. Lisäksi kilpailutilanne jatkui kireänä ja kustannukset nousivat myyntihintoja nopeammin.

Teollisten ruokatuotteiden, varsinkin valmisruokien ja siipikarjan, kysyntä on kuitenkin edelleen lievässä kasvussa. HK Ruokatalon liikevaihto kasvoi 2,1 prosenttia runsaaseen 1,3 miljardiin markkaan. Yhtiön tavoitteena on ollut viiden prosentin kasvu myynnin lisäyksen kautta.

Loppuvuoden tuloksen yhtiö odottaa jonkin verran kohenevan alkuvuodesta, kuten alalla yleensä käy. Kustannustehokkuutta aiotaan parantaa ja jatkossa myös Rakvere-kaupan odotetaan vaikuttavan tulokseen positiivisesti. HK Ruokatalo osti heinäkuussa 80 prosenttia virolaisen Rakvere Lihakombinaatin osakkeista, ja yhtiön mukaan kauppa tarjoaa hyvät mahdollisuudet laajentaa toimintaa Baltiassa ja Venäjällä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.