Mainos

HJK:n päähaastajaksi povatun FC Hongan kapteeni Duarte Tammilehto: "Klubin tarvitsee vähän epäonnistua"

4:03
Duarte Tammilehdon mukaan pallonhallinta ja aktiivinen pelaaminen kuuluvat Hongan identiteettiin.

FC Honka lukeutuu ensi keskiviikkona alkavalla Veikkausliigakaudella HJK:n päähaastajiin. Kapteeni Duarte Tammilehto tiedostaa syyn.

– Se on ihan luonnollista. Meidän toiminta on ollut koko ajan eteenpäin menevää. Media on noteerannut meidän viime kauden neljännen sijan ja olemme pelanneet itsemme siihen haastajan asemaan, Tammilehto sanoi MTV Urheilulle Veikkausliigakauden avaustilaisuudessa.

Honka oli yksi viime kauden viihdyttävimpiä joukkueita Veikkausliigassa. Tammilehdon mukaan samaa on luvassa myös tulevalla kaudella.

– Olemme jollain tavalla varmasti luoneet identiteettimme jo kauan sitten. Siihen kuuluu vahva pallonhallinta ja aktiivinen pelaaminen pallon kanssa. Elinehtomme ei ole voittaa pelejä pallonhallinnalla, mutta se kuuluu isona osana siihen, miten haluamme kolme pistettä ottaa, Tammilehto avaa Hongan ajatusta pelaamisesta.

Vaikka Honka on ottanut askeleita taas eteenpäin, tiedostetaan seurassa silti realiteetit suhteessa hallitsevaan mestariin. Eron kiinni kurominen on mahdollista, mutta vaatii Tammilehdon mukaan myös alisuorittamista HJK:lta.

– Viime kaudesta huomataan, että HJK varmisti mestaruuden aikaisessa vaiheessa samalla kun me pelasimme kolmannesta ja neljännestä sijasta. Ero on aika iso, joten kyllä HJK:n tarvitsee vähän epäonnistua ja meillä kaiken osua nappiin. 

– Veikkausliiga on pienten marginaalien sarja. Kentän ulkopuolella asiat pitää hoitaa tip top. Siinä ei voida antaa minkäänlaista tasoitusta HJK:lle. Tämän myötä meillä on edes mahdollisuus haastaa HJK, Tammilehto alleviivaa.

Hongan kiinnostavin hankinta tälle kaudelle on Yhdysvaltojen MLS-liigasta saapunut Luis Silva. Yhdysvaltojen ja Meksikon kansalaisuuden omistava Silva teki viime kaudella Salt Lake Cityssä 19 ottelussa viisi maalia. Edellisellä kaudella 30 ottelua tuottivat 30-vuotiaalle seitsemän osumaa.

– Luis Silva on pelaaja, jota kannattaa seurata. Hän on osoittanut treeneissä lyhyessä ajassa pystyvänsä olemaan johtava pelaaja tässä sarjassa. Yhden tai kahden pelaajan maaleilla emme kuitenkaan pärjää, vaan tarvitsemme enemmän kuin 11 pelaajaa menestyäksemme. Tarvitsemme ihan jokaisen, Tammilehto sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja