HJK-luotsi asetti joukkueelleen kovan eurotavoitteen – "Olisi hassua tavoitella jotain muuta"

Katso videolta, miten päävalmentaja Toni Koskela ja toimitusjohtaja Aki Riihilahti reagoivat arvontatulokseen.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela asettaa joukkueelleen kovan tavoitteen europelejä ajatellen, vaikkakin seuran peli on takunnut kotimaisessa Veikkausliigassa.

HJK:n tie europeleissä käynnistyy heinäkuussa Mestarien liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. HJK:n vastustajaksi arvottiin Pohjois-Irlannin mestari Larne FC.

Katso videolta, miten Toni Koskela ja Aki Riihilahti reagoivat HJK:n arvontatulokseen.

Toni Koskela on luotsannut HJK:n kahtena kautena peräkkäin euroturnausten lohkovaiheeseen. Tavoite on kova myös tällä kaudella, vaikkakin päätähtäin on tuttuun tapaan Veikkausliigan mestaruudessa.

– Mestaruuden voittaminen on aina meille ykköstavoite, mutta silti europelit ovat kerma sen kakun päälle. Olemme kaksi vuotta olleet lohkossa, joten olisi hassua tavoitella jotain muuta kuin sitä. Olemme päässeet nauttimaan siitä fiiliksestä ja niistä peleistä, niin totta kai se on meidän selkeä tavoitteemme, Koskela toteaa MTV Urheilulle.

Viime kauden karsintapeleissä HJK kohtasi kovia joukkueita, kun vastaan asettui muun muassa Viktoria Plzen, slovenialaisjätti Maribor ja Silkeborg Tanskasta.

Vaikka avauskierroksen arpa olikin HJK:lle suosiollinen, voi eurounelman edessä olla vielä monia suurseuroja, jotka painivat HJK:n kanssa eri sarjassa taloudellisesti.

– Pitää myös ymmärtää se, että Euroopassa on hirveä määrä joukkueita ja seuroja, jotka toimivat aika merkittävästi isommilla resursseilla kuin me. Siellä on paljon myös, minkä arpa tuo. Selkeä tavoite on lohkossa ja jokaista paria lähestymme, että miten me pääsisimme jatkoon, Koskela kertoo.

HJK aloitti kotimaisen liigakauden pirteästi, mutta sittemmin kurssi on kääntynyt. Joukkue voitti toukokuussa vain yhden ottelun ja on tahmeiden esitysten myötä valahtanut sarjataulukossa kolmanneksi SJK:n ja KuPSin taakse.

Koskela tiedostaa, että joukkueen vireen on parannuttava, jotta seuran asettamat tavoitteet ovat saavutettavissa.

– Tietysti aina voidaan parantaa asioita ja tuloksia ja peliesityksiä pitää parantaa. Siinäkin on tietynlainen prosessi, millä sitä rakennettaan, miten siihen valmistaudutaan ja mitä yritetään niin sanotusti tehdä. Kun pilliin vihelletään, pitää olla valmis, koska vastustajaa harvemmin kiinnostaa, mikä toisen joukkueen tilanne on, Koskela painottaa.

Lue myös:

    Uusimmat