HJK käytännössä sinetöi Suomen mestaruuden – Mika Lehkosuo hehkutti: "Olimme Veikkausliigassa aika ylivoimaisia"

Helsingin Jalkapalloklubi käytännössä ratkaisi Suomen mestaruuden kukistettuaan Rovaniemen Palloseuran perjantaina kotonaan 3–0.

HJK:n ero Veikkausliigassa toisena olevaan RoPSiin on 12 pistettä. HJK:lla on viisi ja RoPSilla neljä ottelua jäljellä. RoPS voisi teoriassa nousta vielä tasapisteisiin HJK:n kanssa, mutta sen tulisi myös kohentaa maalieroaan roimasti: HJK:n maaliero on nyt 20 osumaa enemmän plussalla.

Jos HJK nappaa lopuista otteluistaan yhdenkin pisteen tai RoPS ei voita kaikkia pelejään, helsinkiläisten mestaruus on sinetöity.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo totesi voiton jälkeen, että vielä ei voi juhlia, mutta myönsi mestaruuden olevan jo käytännössä taskussa.

– Vielä on teoreettinen mahdollisuus jollain mennä ohi, mutta onhan se selvää, että tämä peli ratkaisi meille loppupeleissä sen. Nyt pitää vain mennä kruunaamaan se seuraavissa peleissä, Lehkosuo kommentoi MTV Sportille.

Lehkosuo oli alleviivannut RoPS-ottelun erityisyyttä ennen taistoa. Hän sai, mitä tilasi: Klauss vei helsinkiläiset puolen tunnin kohdalla yläkulmakudillaan johtoon, ja 19-vuotias Eetu Vertainen tykitti myöhemmin kaksi upeaa häkkiä.

– Puhuin meidän pelaajillemme ennen peliä, että meidän finaalimme ilman muuta tällaisessa sarjassa, jos jokin peli pitää nimetä. Olimme Suomen cupin finaalin hävinneet (Interille) tänä vuonna, ja siihen tartuin kiinni jo edellisenä päivänä. Paineet olivat meillä tässä pelissä, ja jätkät kantoivat hyvin sen paineen kovassa pelissä. 3–0 ei jätä arvailun varaa.


Veikkausliigassa HJK on toisaalta repinyt suuren eron muihin, mutta europelit päättyivät helsinkiläisiltä rumasti Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella. HJK putosi Olimpija Ljubljanaa vastaan yhteismaalein 1–7.

– Veikkausliigassa näytimme, että olimme aika ylivoimaisia loppupeleissä. Tämä on melkein ratkaistu viisi kierrosta ennen (päätöstä). Europeleissä pelasimme neljä peliä ihan hyvin ja sitten huonot pelit olivat Olimpija Ljubljanaa vastaan ilman muuta. Ero ei olisi saanut olla noin kova kuin se oli, se on selvä.

– Aina pitkässä juoksussa kun on 33 Veikkausliiga-peliä, se näyttää joukkueen tason, ja me olimme aika selkeästi muita parempia tällä kaudella. Yksittäisissä peleissä pitäisi kaiken napsahtaa oikeaan aikaan – kaikki pelaajat parhaassa vireessä ja kaikki muutkin asiat – ja siinä emme onnistuneet maksimaalisesti missään nimessä, Lehkosuo summaili.



Lue myös:

    Uusimmat