Veikkausliigan taso puhuttaa – ”Järkyttävää palautetta”

Jalkapallon Veikkausliigan heikohko pelillinen taso on puhuttanut kuluvan kauden aikana lajitoimijoiden keskuudessa. Sarjan tilanne on tällä hetkellä monelta osin haastava.

Pelaaja-agenttina ja lakimiehenä nykyään toimiva, entinen jalkapalloilija Teemu Turunen ja Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kommentoivat pelin intensiteettitasoa Tulosruudulle suorasanaisesti. Etenkään Turunen ei säästele sanojaan kritisoidessaan sarjan tilaa. 

– Palaute ulkomaalaisilta seuroilta on ollut ajoittain jopa järkyttävää, Turunen kiteyttää. 

– Minkäänlaista suomalaista peli-identiteettiä ei ole olemassa, minkä lisäksi pelitempo on ollut useimmissa peleissä kehno, Turunen tykittää. 

LUE MYÖS: FC Lahdessa edessä uusi aika – menestysluotsi vaihtaa maisemaa

– Intensiteettiä pitäisi saada ehdottomasti nostettua peleissä. Olisi tärkeää, että suomalaisseurat kykenisivät parempiin suorituksiin myös eurokentillä. Pelaajia pitäisi saada enemmän ulkomaille, Marjamaa alleviivaa. 

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti on Suomen ykkösseuran voimahahmo. Riihilahti ei silittele joukkuettaan, jonka pitäisi olla vuodesta toiseen esimerkki muille liigaseuroille otteillaan. 

– Emme voi olla tyytyväisiä suorituksiimme esimerkiksi Euroopassa tällä kaudella. Meidän olisi pitänyt pystyä parempaan, hän myöntää. 

– Veikkausliigassa tulokset ovat olleet kauttaaltaan hyviä, mutta pelillisesti emme ole yltäneet viime kauden tasolle, Riihilahti summaa. 

Lisää Turusen, Marjamaan ja Riihilahden näkemyksiä Tulosruudun insertissä yllä olevalla videolla.

Lue myös:

    Uusimmat