Veikkausliigan tulosmanipulaatioepäily etenee poliisitutkintaan

Syyskuun alussa pelattua jalkapallon Veikkausliiga-ottelua HJK–FC Inter ovat varjostaneet tulosmanipulaatioepäilyt, ja nyt tapaus on edennyt poliisin tutkittavaksi. 

Videolla torstain Tulosruudun juttu aiheesta.

– Palloliitto sai viime perjantaina SUEKin (Suomen urheilun eettinen keskus) selvityksen 2.9. pelatun Veikkausliigaottelun HJK–FC Inter tapahtumista ja vie selvitykseen tutustuttuaan asian edelleen poliisin tutkittavaksi, Palloliitto tiedotti tänään.

MTV Sportin tietojen mukaan vedonlyöntikäyttäytyminen ennen kyseistä ottelua oli poikkeuksellisen vilkasta. Kohun keskiössä ollut Interin gambialaispelaaja Abdoulie Mansally on palannut joukkueen harjoituksiiin, mutta kahdessa edellisessä liigaottelussa hän ei ole seuran päätöksestä ollut kokoonpanossa.

Tutkintapyyntö kohdistuu virallisesti otteluun, mutta on pidetty selvänä, että Mansallyn useat harhasyötöt kamppailun loppuhetkillä herättivät otteludelegaation epäillyn tulosmanipulaatiosta.

Palloliitto tiedotti, että SUEK tutki selvityksessään lisäksi vedonlyöntikäyttäytymistä Veikkausliigan otteluissa VPS–TPS (4.7.) ja IFK Mariehamn–Inter (2.6.). 

Lue myös:

    Uusimmat