Mainos

Hjallis Harkimo kommentoi kärkkäästi SM-liigan laittoman sopimuksen purkamista – heittää villin idean ulkoilmaottelusta

8:07
Videolla Hjallis Harkimo Vilttiketjun vieraana Huomenta Suomessa.

Pitkään Jokereissa vaikuttanut Harry "Hjallis" Harkimo pitää odotettuna, että SM-liigan seurat joutuivat luopumaan sisäisestä sopimuksesta, joka kielsi yhteistyön KHL-seura Jokereiden kanssa. Laittoman sopimuksen purkaminen avaisi uusia mahdollisuuksia muun muassa ulkoilmaottelulle. 

Harry "Hjallis" Harkimo jättäytyi sivuun Jokereista keväällä, kun hän ilmoitti myyneensä osuutensa Jari Kurrille. Harkimo ehti olla eri rooleissa Jokerien taustalla vuodesta 1991 asti. 

Harkimo joutui operoimaan aikana, jolloin SM-liiga kielsi sekä pelaajavaihdon että harjoitusotteluiden järjestämisen. Kilpailu- ja kuluttajavirasto julkaisi kuitenkin päätöksen, jonka mukaan järjestely on laiton. 

Harkimo totesi MTV Urheilulle, että koko ajatus oli alun perinkin älytön. 

– KKV ei voinut muuta kuin poistaa sen. Ei ole mitään järkeä, ettei pelaajia voi siirtää tai pelata harjoitusotteluita. Se sotii avoimuutta ja kaikkia sääntöjä vastaan, Harkimo totesi. 

"Isompi numero kuin oikeasti"

Harkimon mielestä SM-liiga yritti viivästyttää lopullista päätöstä, koska tiesi lopullisen ratkaisun. Hän sanoo kuitenkin, ettei vapauttamisella ole isoa vaikutusta Jokereihin. 

– Tapauksesta tehtiin isompi numero kuin se oikeasti onkaan, Hjallis pamauttaa. 

– Ei Jokereilla ole paljon sellaisia pelaajia, jotka voisivat pelata muualla. Loukkaantuneita on niin paljon, että pelaajia joudutaan etsimään muutenkin kissojen ja koirien kanssa.

Harkimon mielestä SM-liiga pelkäsi turhaan siitä, että Jokerit alkaa pitää sitä farmisarjana. 

– Jokereiden joukkue on niin kallis, ettei ylimääräisiä pelaajia voi juuri pitää. 

Ulkoilmaottelu Olympiastadionille

Harjoitusotteluiden vapauttaminen on nostanut esille uudelleen ajatuksen esimerkiksi HIFK:n ja Jokereiden välisen harjoitusottelun järjestämisestä. Harkimo syttyy ajatukselle, vaikka hän ei itse enää olisikaan ainakaan lähtökohtaisesti järjestelyissä mukana. 

– Kun Olympiastadionin remontti valmistuu, olisi hienoa pelata ulkoilmaottelu siellä, Harkimo sanoo ja silmiin syttyy pitkän linjan kiekko- ja bisnesmiehen välke. 

Suunnitelman mukaan Olympiastadionin remontti pitäisi valmistua vuoden loppuun mennessä. Harkimo tosin muistuttaa heti realiteeteista ja siitä, ettei ilman riskejä isoa ulkoilmaottelua voi järjestää. 

– Ulkoilmaottelu on aina iso panostus. Kaisaniemeenkin olisi aika kallista rakentaa kaikki ottelua varten, Harkimo viittaa vuonna 2017 järjestettyyn tapahtumaan. 

Jokerit kohtasi silloin KHL:n virallisessa ottelussa Pietarin SKA:n, ja HIFK pelasi Oulun Kärppiä vastaan. Jokereiden silloinen toimitusjohtaja Jukka Kohonen kertoi, että tapahtuman kulubudjetti oli 1,3 miljoonaa euroa

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja