Saavatko Ilves ja TPS nyt rahansa takaisin? Liiga-pomo paljastaa kohusopimusta rikkoneiden seurojen tilanteen

2:59
Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela sanoi jo viime huhtikuussa MTV Urheilulle, että liigaseurojen keskinäinen sopimus on yksiselitteisesti kilpailulainsäädännön vastainen.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) julisti liigaseurojen keskinäisen herrasmiessopimuksen laittomaksi liittyen pelaajaliikenteeseen KHL-seura Jokereiden kanssa. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi vahvistaa, etteivät 75 000 euron sakot aikanaan saaneet Ilves ja TPS hae tapauksesta korvauksia.

Ilves hankki kaksi vuotta sitten Jokereista Michael Keräsen, jonka myötä Liiga langetti sopimuksen mukaisen sakon. TPS puolestaan pelasi vuonna 2014 sopimuksen vastaisen harjoitusottelun Jokereita vastaan.

Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi vahvistaa MTV Urheilulle, etteivät mainitut seurat ole ryhtymässä tuoreen päätöksen myötä toimenpiteisiin.

– Päätöksen tultua julki olemme hyvässä yhteisymmärryksessä TPS:n ja Ilveksen kanssa jutelleet. Molemmat seurat ovat ilmoittaneet päätösten olleen sen aikaisia päätöksiä, eikä heillä ole hinkua niihin enää palata, Kallioniemi sanoo MTV Urheilulle.

Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan Ilveksen ja TPS:n asema suhteessa korvausten hakuun on ongelmallinen.

– Periaatteessa vahingosta, joka tällaisesta kilpailurajoituksesta on aiheutunut, voi hakea korvauksia. Tässä on kuitenkin sikäli erikoinen tilanne, että olemme katsoneet Ilveksen ja TPS:n olleen mukana tässä (sopimuksessa). He ovat olleet osallisena tähän rajoitukseen. Se saattaa vaikuttaa menestysmahdollisuuksiin mahdollisia korvauksia haettaessa, KKV:n tutkimuspäällikkö Hannu Raatikainen kommentoi MTV Urheilulle.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja