Liigaseurojen herrasmiessopimus laiton – SM-liigan pomo kiistää katkeruuden Jokereita kohtaan: "Kyseessä ei missään tapauksessa ole mustavalkoinen asia"

KKV selvittänyt SM-liigaseurojen solmiman herrasmiessopimuksen laillisuutta 2:59
Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela sanoi jo viime huhtikuussa MTV Urheilulle, että liigaseurojen keskinäinen sopimus on yksiselitteisesti kilpailulainsäädännön vastainen.

Jääkiekon SM-liigaseurojen ja KHL-seura Helsingin Jokereiden välistä pelaajaliikennettä koskeva sopimus on purettu kilpailu- ja kuluttajaviraston (KKV) päätöksen nojalla, kertovat KKV, Liiga ja pelaajayhdistys. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kiistää kaunan Helsingin Jokereita kohtaan. 

KKV ja Liiga ovat käsitelleet seurojen keskinäisen sopimuksen laillisuutta kaksi vuotta. Kallioniemi kutsuu päättynyttä prosessia ennen kaikkea "ammattimaiseksi". 

– Kyseessä ei missään tapauksessa ole mustavalkoinen asia, jonka osoittaa ymmärrykseni mukaan sekin, että KKV pyysi meiltä asiaan useaan otteeseen lisäselvitystä, Kallioniemi sanoo MTV Urheilulle.

– Prosessi on kestänyt kauan. Meillä oli hyvä yhteistyö KKV:n kanssa, ja olemme avanneet heille jääkiekon pelaajamarkkinoiden olemusta. Nyt kun tällainen päätös tuli ja ongelmia havaittiin, korjaamme asian purkamalla kyseisen sopimuksen.

Kallioniemi kiistää Liigan kaunan ja katkeruuden Jokereita kohtaan.

Sarjan tiedotteen mukaan sopimuksen taustalla olivat suomalaisen junioripolun ja tärkeiden kasvattajakorvausten turvaaminen. Toimitusjohtajan mukaan potentiaaliset uhat eivät ole poistuneet kokonaan.

– Julkisuudessa on pyöritelty, onko meidän puolelta jäänyt riidanhalua ja kostonhimoa Jokereita kohtaan. Ei toki. Markkinatilanne muuttui (Jokereiden KHL-siirron myötä) vain niin paljon, että meidän täytyi miettiä, miten reagoimme.

– Ehkä ne samat uhkakuvat ovat yhä jossain määrin olemassa. Aika tulee kuitenkin näyttämään, mitä tulee tapahtumaan. Se on kuitenkin päivänselvää, että mitään yhteistä linjaa tai sopimusta meillä ei enää ole olemassa. Jokainen seura pohtii tapauskohtaisesti itse, kuinka haluaa toimia, Kallioniemi sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat