Hiustenkuivaaja aiheutti vauvalle vakavat palovammat – australialaisäiti kertoo kauhun hetkistä

Alle vuoden ikäinen vauva sai hiustenkuivaajasta sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Seitsemän kuukauden ikäinen australialaisvauva Sienna Robbins sai toisen ja kolmannen asteen palovammoja päästyään vahingossa käsiksi hiustenkuivaajaan heinäkuun alussa. Onnettomuudesta uutisoinut News.com.au-sivusto kertoo, että lisäksi tytön silmät turposivat väliaikaisesti umpeen.

Lapsi pääsi mönkimään hiustenkuivaajan luo 

Sienna oli nukkumassa vanhempiensa sängyssä. Sängyn ympärille asetetuista esteistä huolimatta hän pääsi kierähtämään sängyn viereen lattialle, johon oli jäänyt lojumaan hiustenkuivaaja. Jotenkin hänen onnistui napsauttaa laite päälle.

Onnettomuuden sattuessa Siennan vanhemmat Dannielle ja Levipelasivat olohuoneessa lautapelejä läheistensä kanssa. 

– Siennan huone on ihan olohuoneen vieressä. Laitoin hänet nukkumaan meidän makuuhuoneeseemme, jotta hän ei heräisi ääniin, Dannielle kertoo.

Äiti kertoo käyneensä vartin välein katsomassa vauvaa. Hän laittoi esteet molemmille puolin sänkyä, jotta lapsi ei pääsisi mönkimään sängystä pois. Sänky on lähellä lattian tasoa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kuultuaan hiustenkuivaajan äänen Dannielle ryntäsi heti katsomaan Siennaa. Tyttö makasi selällään lattialla.

Vanhemmat soittivat ambulanssin. Dannielle vei ensiavuksi Siennan kanssaan kylmään suihkuun. Hän piteli tyttöä rintaansa vasten ja valeli tämän päätä kylmällä vedellä uudelleen ja uudelleen. Siennan päähän alkoi muodostua isoja vesikelloja.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Palovammoja ja kiinni turvonneet silmät

Hiustenkuivaajan kuuma ilma aiheutti vauvalle toisen ja kolmannen asteen palovammoja. Niitä tuli hänen päähänsä ja kaulaansa. Palovammojen takia Sienna tarvitsi sairaalassa kiireellisen leikkauksen.

Lisäksi Siennan silmät turposivat kiinni. Hän ei nähnyt mitään kolmeen päivään.

Tarvitsee sairaalahoitoa

Siennaa hoidetaan nyt paikallisessa sairaalassa. Vanhemmat saivat kuulla, että Sienna tulee tarvitsemaan useampia leikkauksia kuntonsa takia. 

Dannielle kertoo lääkärien varoittaneen, että jotkin kohdat Siennan päässä ottivat niin pahoin osumaa, että niihin ei todennäköisesti enää kasva hiuksia.

– Hänen vanhempinaan olemme järkyttyneitä, että jotain tällaista voi tapahtua, vanhemmat kertovat GoFundMe-rahankeräyssivustolla.

Katso myös: Aiheuttaako vauvantalkki syöpää?

Aiheuttaako vauvantalkki syöpää? Tutkimus vastaa 1:12

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat