Airfryer syttyi palamaan – 4-vuotias tyttö pelasti kodin täystuholta: "Hän on pieni sankari"

Tulipalon ajoissa havainnut pikkutyttö pelasti todennäköisesti talon suurilta tuhoilta. Tytön isä toteaa Fox Newsille, että lapsillakin voi olla hyvä tilannetaju.

Tulipalon syttyessä tulee toimia nopeasti, jottei palo pääse leviämään. Amerikkalaiselta pikkutytöltä rivakkuus tuli selkärangasta ja hän saattoi toiminnallaan pelastaa perheensä kodin.

Tapaus muistuttaa, ettei sankaruudelle ei ole ikärajaa.

Lapsi haki äkkiä isänsä paikalle

Isä jakoi videon tapauksesta Instagramissa. Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Turvakameraan tallentunut video paljastaa, miten kodissa tanssahdellut 4-vuotias Amelia havaitsee keittiöstä nousevan savun. Pienen hetken pohdittuaan tyttö lähtee juoksien etsimään isäänsä.

Isä Daniel Patrick Jermyn kertoo Fox Newsille, että hän oli vastikään tehnyt lounasta ja valmistautui lähtemään pois kotoa. Tytär kuitenkin keskeytti lähdön, kun hän vaati käsiään viuhtoen isäänsä katsomaan, mitä keittiössä oli meneillään. Daniel näki tyttärensä käytöksestä, että jokin oli vialla. 

Ilmeisesti perheen ilmafriteerauskeittimeen eli airfryeriin oli syntynyt oikosulku, minkä vuoksi se oli syttynyt palamaan. Daniel nappasi laitteen ja heitti sen nopeasti takapihan uima-altaaseen. Sitten hän sammutti pienemmät palot.

Ota lapsen varoitus todesta

Vaikka suurilta tuhoilta ja vakavilta henkilövahingoilta säästyttiin, aiheutti tulipalo joitain vaurioita keittiössä ja olohuoneessa. Daniel uskoo, että jos sammutus olisi viivästynyt muutamalla minuutilla, keittiön kaapistot olisivat tuhoutuneet. 

– Hän on pieni sankari. Todennäköisesti hän pelasti taloni, Daniel sanoo Fox Newsille.

Isä toivoo tapauksen osoittavan muille vanhemmille, että nuoresta iästään huolimatta lapsilla voi olla hyvä tilannetaju. Hän kehottaa ottamaan todesta lapsen varoituksen siitä, ettei kaikki ole kunnossa.

Katso videolta, miten sähköpalo tulisi sammuttaa.

Näin sammutat sähköpalon 0:50

Lue myös:

    Uusimmat