Hiukset auki ei pitäisi kakata? Asiantuntijat kertovat mielipiteensä hämmentävästä TikTok-neuvosta

Kannattaako hiukset auki kakata? Asiantuntija tyrmäsi TikTokin hiusvinkin.

TikTok on tunnettu erilaisista erikoisista niksivideoistaan, joiden väitteissä ei aina ole perää. Jo noin kolme miljoonaa katsojaa on nähnyt lääketieteen harjoittelijaksi tituleeratun vaikuttajan videon, jolla kerrotaan "kakkausmokasta", kertoo Huffington Post

Dr. Mehssiksi itseään kutsuvan vaikuttajan mukaan pitkät hiukset pitäisi sitoa isomman hädän ajaksi, sillä hyvin pitkät ja pöntön ympärillä roikkuvat hiukset voivat "vangita bakteereja" pöntöstä tai vessan vetämisen yhteydessä. Ne päätyvät videon mukaan hiuksista iholle ja voivat aiheuttaa finnejä ja muita iho-ongelmia. 

– Koeta puhdistaa kasvosi kakan jälkeen, videon kuvatekstissä todetaan.

Tämän videon on nähnyt jo noin kolme miljoonaa katsojaa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hämmentynyt vastaanotto: "Voisinko vain saada elää"

Dr. Mehss ei kerro tilillään esimerkiksi etunimeään; tämän lisäksi hän käyttää samoja ihokuvia monissa videoissaan. Kakkausvideon vastaanotto onkin ymmärrettävästi ollut hämmentynyt ja epäuskoinen.

– En enää tiedä, mikä on totta, videonkommenteissa voivotellaan.

– Siis kaikki, mitä teen, on väärin, toinen kommentoija ihmettelee.

– Voisinko vain saada elää, kolmas anoo.

– En eläessäni ole ollut näin hämmentynyt, neljäs vakuuttaa.

Viides uskoo, ettei video ole totta, vaan sen on oltava satiiria.

Asiantuntija tyrmää "faktan"

Asiantuntijatkaan eivät pidä neuvoa kovin oleellisena. Brittiläisen dermatologien liiton Emma Craythorne muistuttaa, etteivät bakteerit "aiheuta aknea". Aknessa ihon talineritys lisääntyy, talirauhasen tiehyt tukkeutuu, talirauhaset tulehtuvat ja turpoavat ja iho alkaa punoittaa. Talirauhasen tulehduksen aiheuttaa ihosta normaalisti löytyvä bakteeri.

Mount Sinai Hospitalin dermatologian apulaisprofessori ja ihotautien kosmeettisen ja kliinisen tutkimuksen johtaja Joshua Zeichnerin mukaan hiusten hankautuminen ihoa ja sen rasvoja vasten voisi teoriassa johtaa näppyihin. 

– Riski [iho-ongelmiin] ei ole sen suurempi, istuit sitten vessanpöntöllä tai sohvalla katsomassa televisiot hiukset auki ja kasvoilla, Zeichner sanoo.

Zeichner pesisi kädet vessakäynnin jälkeen ja pysyisi kaukana WC-pöntön vedestä, joka saattaa roiskahtaa vessaa vedettäessä. Myös vessaa pitäisi pestä ja desinfioida yleisen hygienian, ei niinkään ihon kunnon vuoksi.

Kaikesta huolimatta wc-pönttö kannattaa sulkea ennen kuin sen huuhtelee

Katso myös: Pöpöjä löytyy täältäkin! Oletko ikinä ajatellut, kuinka likaisia hiusdonitsisi ovat? 

Oletko ikinä ajatellut, kuinka likaisia hiusdonitsisi ovat? Pesimme omamme ja kauhistuimme 1:30
Kokeilimme, paljonko likaa liukenee kourallisesta kankaisia hiusdonitseja! Pesimme ja kauhistuimme.

Lue myös:

    Uusimmat