Kriittinen kirjoitusvirhe muutti sähköpostin otsikon koomiseksi – Keliakialiiton Leila nauraa: "Päin honkia meni"

Selvitys: Näin keliakia kurittaa kukkaroa – liitto vaatii ruokatukea takaisin 9:11 Selvitys: Näin keliakia kurittaa kukkaroa – liitto vaatii ruokatukea takaisin
KATSO MYÖS VIDEO: Näin paljon enemmän gluteenittomat tuotteet maksavat.

Keliakialiiton tiedotteen otsikkoon lipsahti yhden kirjaimen kriittinen virhe. 

Keliakialiitto muistutti torstaina suomalaisia medioita syyskuun 4. päivä alkavasta keliakiaviikosta sähköpostitse lähetetyllä tiedotteella. Tiedotteen otsikko vaikutti kuitenkin astetta jännittävämmältä: 

"Ensi viikon keliakiaviikolla kerätään, kakataan ja säästetään.” 

Siis tehdään mitä?

"Yhden kirjaimen heitto ja päin honkia meni"

Hetkeä myöhemmin sähköpostiin kilahti uusi viesti korjatulla otsikolla ja kakkaaminen oli vaihdettu kokkaamiseksi. Ensimmäiseen viestiin oli siis lipsahtanut kriittinen kirjoitusvirhe.

Keliakialiiton viestintäpäällikkö Leila Alivuotila kertoo ensin harmistuneensa mokastaan, mutta nyt naurusta ei ole tulla loppua. 

– Yhden kirjaimen heitto ja päin honkia meni. Hauskinta tässä on, että olen itse juuri jäämässä vuorotteluvapaalle, ja sitten aiheutin tällaisen tilanteen, Alivuotila kertoo MTV Uutisille nauraen. 

Alivuotila kertoo huomanneen virheensä lähes välittömästi ja lähettäneensä perään korjauksen. Keliakiaan liittyy usein suolistovaivoja, joten kakkaaminen ei toisaalta ole kovin kaukaa haettu teema keliakiaviikolle. 

– Toisaalta me aina yritämme muistuttaa siitä, että kuituja pitää syödä ja saada tarpeeksi. Ehkä olisikin pitänyt otsikoida tämä räväkämmin.

Keliakiaviikon tavoitteena pienentää kalliin gluteenittoman ruokavalion kuluja

Viestintämielessä lipsahdus otsikossa oli siis toisaalta hyvä asia, sillä ainakin keliakiaviikko jää nyt ihmisten mieleen. 

Keliakiaviikkoa vietetään 4.–10.9.2023Tämän vuoden keliakiaviikolla kokataan ja leivotaan gluteenitonta satokauden antimista. Tavoitteena on pienentää kalliin gluteenittoman ruokavalion kuluja ja samalla nauttia yhteisistä hetkistä sekä herkuista.

Paikalliset keliakiayhdistykset järjestävät viikon aikana kymmeniä gluteenittomia tapahtumia eri puolilla Suomea. Tulossa on leivonta- ja ruoanlaittotapahtumia, opastettuja kauppakierroksia sekä sieni- ja marjaretkiä. Tapahtumiin ovat tervetulleita kaikki gluteenittomuudesta kiinnostuneet.

Kurkkaa MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen gluteenittomat ruokaohjeet.

Katso myös video: Keliaakikkoperheen talous: Näin paljon kolmen lapsen yksinhuoltajaäidillä menee kuukaudessa rahaa ruokaan

Keliaakikkoperheen talous: Näin paljon kolmen lapsen yksinhuoltajaäidillä menee kuukaudessa rahaa ruokaan 1:39
Gluteeniton ruoka ei ole halpaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.