Hissikiista: Maailmancup uhataan siirtää pois Leviltä

Levin hissikiista on johtanut koviin otteisiin. Nyt jopa alppihiihdon maailmancup uhataan siirtää Leviltä muualle, jos hissiyhtiön entistä toimitusjohtajaa Jouni Palosaarta ei palauteta tehtäväänsä. Uhkauskirjeestä kertoo MTV Uutisten tutkiva ryhmä.

Hissiyhtiö Levi Ski Resortin toimitusjohtajan paikalta erotettu Jouni Palosaari saa tukea alppi- ja freestylehiihtojärjestöltä Ski Sport Finlandilta. 

Hissikiista kiihdyttää tunteita Levillä

Levi Ski Resort -yhtiön hallitus erotti Jouni Palosaaren marraskuussa toimitusjohtajan paikalta luottamuspulan takia. Eron taustalla oli hissihankinta, jossa hallitus koki Palosaaren suosivan toista hissitoimittajaa. Nyt Palosaaren toiminta on myös poliisin selvitettävänä – rikosnimikkeenä on törkeän petoksen yritys. Palosaari on kiistänyt syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Aluksi tutkintapyynnön teki myös Kittilän kunnanjohtaja, mutta myöhemmin valtuusto päätti vetää tutkintapyynnön pois. Jutun tutkinta jatkuu Lapin poliisilaitoksella. 

Hissihanke johtanut tutkintapyyntöön Levillä (13.12.2013)

Hissiyhtiön ja Levin päättäjille lähetetyssä kirjeessä järjestön puheenjohtaja Martti Uusitalo toteaa, että Levin asema maailmancupin järjestäjänä on uhattuna. 

– Ski Sport Finland joutuu kyseisessä tilanteessa arvoimaan uudestaan Leviä maailmancupin järjestäjänä, hän kirjoittaa. 

Uusitalo kehuu Leviä dynaamiseksi ja kehittyväksi. Hänen mukaansa menestyksen taustalla on yksinomaan Jouni Palosaari ja hänen persoonansa. 

Kisat myönnetään Ski Sport Finlandille ja periaatteessa ne voidaan antaa toisellekin hiihtokeskukselle, jos se täyttää kansainväliset kriteerit. 

Edellisen kerran kisat laskettiin Levillä marraskuussa.

Vaihtoehtoina Pyhä tai Ruka

MTV Uutisten haastattelussa tänään Uusitalo vahvisti, että kova linja on yhä voimassa. 

– Maailmancup on henkilöitynyt Jouniin. Mikäli henkilöissä tapahtuu muutoksia, on tietenkin syytä arvioida jatkoa. 

Uusitalon mukaan muita mahdollisia kisajärjestäjiä ovat Pyhä ja Ruka. 

Hän korostaa, että ei halua ottaa kantaa rikostutkintaan liittyviin asioihin. 

– Mikäli näille epäilyksille ei löydy mitään perää, on tietenkin äärimmäisen sääli, että Jouni joutuu syrjään. 

Väläytti myös Haltin vetäytymistä 

Samassa kirjeessä Uusitalo myös toteaa, että Halti joutuu miettimään yhteistyökumppanuutta Levin kanssa, mikäli Palosaaren erottamispäätöstä ei kumota. 

Uusitalo toimi Haltin toimitusjohtajana, kunnes hänet erotettiin tehtävästään joulukuun alussa. 

– Lausunto on annettu silloin, kun vielä olin toimitusjohtajana. Nyt en puhu enää yhtiön puolesta, Uusitalo kommentoi tänään.

Lue myös:

    Uusimmat