Mainos

Hirmumyrsky raivosi Filippiineillä

Filippiineillä satoja ihmisiä surmannut hirmumyrsky Nanmadol on nyt liikkumassa kohti Taiwania.

Filippiineillä raivonneen taifuunin pelätään surmanneen yli tuhat ihmistä. Viranomaisten mukaan myrskyn aikaansaamissa maanvyöryissä ja tulvissa on kuolllut yli 700 ihmistä ja yli 300 on vielä kateissa. Lisäksi yli 40 000 filippiiniläistä on menettänyt kotinsa.

Taifuuni raivosi Filippiineillä eilen ja viime yönä. Myrskytuhojen arviointi jatkuu pääsaarella Luzonilla yhä. Apua myrskytuhojen korjaamiseen ovat luvanneet ainakin Japani ja Yhdysvallat sekä Punainen Risti.

Kansainvälinen Punainen Risti laskee tarvitsevansa hätäapuna puolitoista miljoonaa euroa voidakseen jakaa uhreille ruokaa ja hyttysverkkoja. Kansainvälinen terveysjärjestö WHO yrittää ehkäistä saastuneen tulvaveden kautta leviäviä epidemioita.

Filippiinit sijaitsee päiväntasaajan läheisellä myrskyvyöhykkeellä, ja vuodessa saattaa olla parikymmentä myrskyä. Nanmadol oli kuitenkin joulukuiseksi myrskyksi poikkeuksellisen voimakas. Pahimmillaan tuulen nopeudeksi mitattiin yli 200 kilometriä tunnissa.

Taifuunin keskuksen pelätään seuraavaksi iskevän Taiwaniin. Taiwanin viranomaiset suosittelivat aamulla laivoille satamiin jäämistä ja kehottivat kansalaisia varautumaan myrskyyn.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomen uutiset 03.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.