Mainos

Hirmumyrsky Dennis matkalla USA:n rannikolle

Yhdysvalloissa hirmumyrsky Dennison taas matkalla hitaasti kohti rannikkoa. Myrskykeskus on nyt noin 200 kilometrin päässä Pohjois-Carolinan rannikosta. Myrsky on vaimentunut merellä niin, että tuulen nopeus on nyt noin 120 kilometriä tunnissa.

Hirmumyrskystä trooppiseksi myrskyksi laantuneen myrskyn keskus on jämähtänyt lähes paikoilleen ja nyt sen pelätään ajelehtivan pikkuhiljaa takaisin rannikkoa kohti. Myrskyvaroitukset ovat uudelleen voimassa osassa Pohjois-Carolinaa sekä myös Virginian rannikolla. Myrskyn kääntyminen takaisin kohti Pohjois-Carolinaa olisi alueen rannikkosaarille erittäin huono uutinen, sillä osa Cape Hatterasin saarialueesta on edelleen saarroksissa sunnuntaina ohi pyyhältäneen myrskyn jäljiltä.

Merenkäynti ja tuulen lennättämä hiekka ovat tukkineet ainoan alueelle johtava tien, lautat eivät kulje ja liikenne on jumissa ainakin viikonvaihteeseen asti. Myrskyn nostattamat tuulet ja jättiläisaallot moukaroivat edelleen aluetta ja pakollinen evakuointi on jälleen voimassa osassa saariryhmää.

Myrskyn keskuksessa tuulen nopeus on edelleen noin 100 kilometriä tunnissa ja rantaa lähestyessään Dennis saattaa aiheuttaa laajaa tuhoa; erityisesti pelätään myrskyn aiheuttamaa eroosiota ranta-alueilla. Itärannikon matkailuyrittäjät ovat erittäin harmissaan sitkeästi rannikon läheisyydessä pysytelleen myrskyn vuoksi.

Tulevaa viikonloppua on Yhdysvalloissa perinteisesti juhlittu kesän viimeisenä viikonloppuna ja kaikki rantahotellit ovat yleensä täynnä. Denniksen aiheuttamien ongelmien vuoksi huonevarauksia on peruttu jo nyt runsaasti.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.