Mainos

Hintojen nousu johtamassa lakkoihin Israelissa

Israelin valtiovarainministeriön johtava virkamies on eronnut virastaan keskellä suurmielenosoituksia, joissa vaaditaan muutoksia maan talouspolitiikkaan. Yli 100 000 ihmistä osallistui viikonvaihteessa marsseihin, joilla vastustettiin hintojen nousua ja julkisten palveluiden alasajoa.

Valtiovarainministeriön korkein virkamies Haim Shani ilmoitti eronpyynnössään olleensa jo pitkään eri mieltä pääministeri Benjamin Netanjahun talouspolitiikan kanssa.

Israel valmistautuu huomiselle kaavailtuun kunta-alan lakkoon, joka pysäyttää muun muassa jätekuljetukset. Israelilaismedian mukaan myös yleislakko näyttää mahdolliselta.

Mielenosoitusaalto alkoi kaksi viikkoa sitten, kun vuokrien ja tonttien hintojen alentamista vaativat aktivistit pystyttivät telttoja kadulle Tel Avivissa. Telttakylä on sittemmin pysynyt paikallaan ja keskiluokka on liittynyt protestiin eri puolilla maata.

Eilen ainakin satatuhatta ihmistä vaati maan suurimmissa kaupungeissa hallitusta alentamaan asumisen kustannuksia, keventämään pieni- ja keskituloisten verotusta ja parantamaan julkisia palveluita.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.