Mainos

Hintakilpailu pienensi Olvin liikevoittoa

Iisalmelaisen Olvi Oy:n panimotoiminnan liikevaihto säilyi viime vuonna edellisvuoden tasolla ja oli noin 296 miljoonaa markkaa. Olvi säilytti 11,5 prosentin kokonaismarkkinaosuutensa kotimaassa, mutta alan kiristynyt hintakilpailu heikensi tulosta.

Tänään julkaistujen ennakkotietojen mukaan yhtiön liikevoitto oli 21,6 miljoonaa markkaa eli 7,3 prosenttia liikevaihdosta. Liikevoitto putosi edellisvuodesta noin 14 miljoonaa markkaa. Yhtiön bruttoinvestoinnit lisääntyivät viime vuonna 56,1 miljoonaan markkaan. Omavaraisuusaste on edelleen hyvä eli 67,9 prosenttia.

Olvin oluiden kotimaan markkinaosuus tippui prosenttiyksikön eli 11,1 prosenttiin. Yhtiön mukaan syynä olivat lähinnä oluen kasvanut maahantuonti ja siitä johtuva kotimaan myynnin lasku.

Olvin virvoitusjuomien ja kivennäisvesien markkinaosuudet kasvoivat, mutta hintakilpailun vuoksi kauppa oli kannattamatonta. Yhtiön vienti kohosi yli 14 prosenttia 15,2 miljoonaan markkaan. Kiristynyttä hintakilpailua kuvaa se, että vaikka liikevaihto pysyi ennallaan, juomien myyntivolyymi kasvoi 86:sta lähes 90 miljoonaan litraan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.