Mainos

Hillitty, tyylikäs ja varauksellinen – Melania Trumpin Euroopan-vierailu sujui käsikirjoituksen mukaan

0:44

Melania Trump on esiintynyt rauhallisena ja hillittynä niin Brysselissä, Lontoossa kuin Helsingissä.

VIDEO: Donald ja Melania Trump saapuivat Mäntyniemeen

Yhdysvaltain ensimmäinen nainen, presidentti Donald Trumpin puoliso Melania Trump saapui miehensä kanssa Helsinkiin sunnuntaina 15. heinäkuuta. Presidentti Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat toisensa Helsingissä maanantaina 16. heinäkuuta. 

Keväällä kuukauden ajaksi julkisuudesta täysin kadonnut rouva Trump edustaa harvoin miehensä rinnalla. Euroopan-matkalla Melania Trump on kuitenkin ollut mukana, ja hänen osaltaan kaikki meni käsikirjoituksen mukaan. 

Perjantaina, kun Trumpit vierailivat Lontoossa, presidentti Trump ja Iso-Britannian pääministeri Theresa May keskustelivat maidensa välisestä herkästä tilanteesta. Tällä välin Melania Trump ja pääministerin puoliso Philip May pelasivat petankkia. 

Kaksikon pelihetkestä otetuista kuvista tulee mielikuva siitä, ettei heillä olisi ollut huolen häivää maailmassa, kun heidän puolisonsa olivat kiireisiä maidensa välisen rauhan edistämisessä. Tällä välin Melania Trump ehti petankin pelaamisen lisäksi vierailla paikallisten koululaisten luona askartelemassa kukkapinssejä. 

Yhdysvaltain ensimmäiselle naiselle kepeät, mukavat edustustoimet ovat juuri omiaan hänen roolilleen presidenttiparin myötätuntoisempana jäsenenä. Perjantainakin Melania Trump vieraili veteraanien ja koululasten kanssa sekä käytti hetken puhuakseen Be Best -kampanjastaan, joka keskittyy lasten kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

Jos Melania Trump itse hämmentyi miehensä ivallisesta vierailusta Belgian Naton huippukokouksessa viime viikolla, tuhansista mielenosoittajista Lontoon kaduilla perjantaina 13. heinäkuuta tai suuresta, vaippahousuisesta ilmapallopresidentistä, hän ei ole näyttänyt merkkiäkään siitä. Melania Trump pysyy käsikirjoituksessa ja jatkaa hillityn roolinsa esittämistä.

Ensimmäinen nainen on kunnostautunut tyyneytensä säilyttämisessä sillä aikaa, kun hänen aviomiehensä on kiistanalaisen huomion kohteena. Vieraillessaan Belgiassa Naton huippukokouksessa presidentti Trump jätti jälkeensä jälleen joukon kiistanalaisia lehtiotsikoita, kun taas hänen vaimonsa vietti päivänsä maistellen suklaata ja kuuntelemalla viulukonserttoa muiden johtohahmojen puolisoiden kanssa Brysselissä. 

Melanian tavoitteena Euroopan-kiertueella kerrotaan olevan positiivisen kuvan antaminen Yhdysvalloista, sekä vierailukohteen kunnioittaminen. Yhdysvaltojen ensimmäinen nainen opiskeleekin etukäteen vierailukohteen tapoja ja kulttuuria. 

Suomessa Melania edusti miehensä rinnalla, kun Trumpit tapasivat Suomen presidenttiparin Mäntyniemen virka-asunnolla. Aamiastilaisuuden jälkeen nainen vetäytyi keskustelemaan rouva Jennin Haukion kanssa. Presidentin kanslian mukaan kaksikko puhui muun muassa lasten ja nuorten hyvinvoinnista, rouva Trumpin Be Best-kampanjasta, Haukion toiminnasta Unicefin suojelijana ja Pieniä tarinoita -kampanjasta. 

Lähde: CNN, Bustle, TPKanslia

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.