Melania Trump häipyi vähin äänin varjoihin – missä on nykyään kohusta toiseen ratsastanut "historian vastahakoisin" ensimmäinen nainen?

Donald Trumpin puoliso Melania Trump on yksi maailman kuuluisimmista ihmisistä, mutta asemaansa nähden hän on historiallisen yksityinen ja mystinen hahmo, joka esiintyy vain harvakseltaan julkisuudessa.

Kun Donald Trump oli presidentti vuosina 2017-2021, oli hänen vaimonsa Melania Trump miehensä rinnalla yksi maailman näkyvimmistä ihmisistä. Donald Trumpin presidenttikauden päättymisen jälkeen Melania Trump kuitenkin katosi kuin tuhka tuuleen, eikä hänestä ole ollut juurikaan julkisia havaintoja sittemmin. 

52-vuotiaan Melania Trumpin tiedetään majailevan Mar-a-Lagon kartanossa, joka on tunnetusti myös liikemiehenä tunnetun Donald Trumpin ensisijainen asunto. Ennen Trumpin presidenttikautta Melania Trump asusteli New Yorkissa, mutta nykyään hän asuu lähteiden mukaan vakituisesti Floridassa, sillä tiettävästi parin yhteinen lapsi, 16-vuotias Barron Trump käy siellä yksityistä lukiota. Donald Trumpilla on myös neljä aikuista lasta aiemmista suhteistaan.

Melania Trump on nähty edustamassa vain muutamaan otteeseen julkisesti vuoden 2022 aikana. 

Tiistaina 8. marraskuuta Trumpit kävivät äänestämässä Yhdysvaltain välivaaleissa ja myöhemmin marraskuussa pari oli mukana Donald Trumpin tyttären Tiffany Trumpin häissä, jotka järjestettiin Mar-a-Lagossa. Lisäksi marraskuussa ilmoitettiin Donald Trumpin pyrkivän jälleen presidentiksi vuonna 2024, ja Melania Trump oli myös tuolloin tilaisuudessa paikalla.

Marraskuun alussa vaaliuurnilla Melania Trumpin hintava asukokonaisuus kiinnitti varsinkin huomiota. Entinen ensimmäinen nainen kävi vaaliuurnalla yllään Alexander McQueenin mustaharmaa villasekoitemekko, jonka hinta liikkuu 1990 euron hujakoilla. Jalassaan hänellä oli puolestaan useiden satojen eurojen arvoiset Christian Louboutin -kengät ja päässään tummat, suuret aurinkolasit. Asukokonaisuuteen kuului myös musta Hermes Kelly -laukku, jonka hinnaksi on arvioitu vajaa 30 000 euroa.

Heinäkuussa Melania Trump nähtiin Donald Trumpin entisen vaimon Ivana Trumpin hautajaisissa New Yorkissa. Toukokuussa Melania Trump vieraili puolestaan Floridassa Place of Hope -sijaishuoltolaitoksessa. 

Muuten Melania Trump on bongattu tämän vuoden aikana julkisesti lähinnä paparazzien toimesta. 

Toukokuussa 2022 Melania Trump antoi haastattelun Fox Newsin toimittaja Pete Hegsethille, jossa totesi muun muassa, että "koskaan ei tule sanoa 'ei koskaan'", kun häneltä tiedusteltiin voisiko olla mahdollista, että hänet nähtäisiin vielä uudelleen Yhdysvaltojen ensimmäisenä naisena. 

Melania Trumpin on kuvailtu olleen kenties "historian yksityisin" sekä myös "vastahakoisin" ensimmäinen nainen, joka ei ole oikeastaan koskaan osoittanut välittävänsä lainkaan julkisuudesta – edes silloin, kun hänen puolisonsa oli Yhdysvaltojen presidentti, mikä toi mukanaan myös Melania Trumpille täysin uudenlaisen julkisen roolin. Ollessaan ensimmäinen nainen Melania Trump hoitikin aikalailla ainoastaan ne velvollisuudet ja julkiset esiintymiset, jotka hänen oli aivan pakko tehdä. 

Siitä, mitä Melania Trump elämässään tällä hetkellä puuhailee, tiedetään hyvin vähän. Vuoden 2021 loppupuolella Trump lanseerasi NFT-malliston ja huutokauppasi nimikirjoituksella varustetun hatun, jota hän käytti vuonna 2018, kun Ranskan presidentti Emmanuel Macron oli Yhdysvalloissa valtiovierailulla.

Kyseisen huutokaupan tuottojen kerrottiin menevän "osittain" hyväntekeväisyyteen, eikä tätä hyväntekeväisyyteen päätynyttä summaa ole varmistettu julkisuudessa. Joidenkin lähteiden mukaan Melania Trump olisi jopa itse tarjonnut voittosumman huutokaupan kohteista. 

Sosiaalisessa mediassa Melania Trumpin tilit Twitterissä ja Instagramissa ovat aktiivisessa käytössä, mutta päivitysten määrä ei päätä huimaa. Kummassakin kanavassa tehdyt päivitykset ovat pitkälti samoista asioista, kuten esimerkiksi tämän lanseeraamaan nuorten hyvinvointiin sekä verkkokiusaamisen torjuntaan keskittyvän Be Best -valistuskampanjaan liittyen.

Viimeinen päivitys, jossa Melania Trump itse esiintyy, on tehty joulukuun puolivälissä. Instagramissa julkaisemassaan kuvasarjassa Trump nähdään emännöimässä Fostering the Future -tapahtumaa sijaishuollossa oleville lapsille, joka järjestettiin Trump International Golf Clubilla Palm Beachilla. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Toivon, että juhlapyhien ja uuden vuoden lähestyessä ihmisiä ihanassa maassamme ja kaikkialla maailmassa siunataan turvallisuudella, rauhalla ja rakkaudella sekä omistautumisella toistensa auttamiseen ja takaisin antamiseen, Trumpin kuvapäivityksen yhteydessä lukee. 

Tietoa Melania Trumpin tulevista liikkeistä ei ole, mutta olettaa saattaa, että häntä tullaan vuoden 2023 aikana näkemään enemmän julkisuudessa jälleen presidentiksi pyrkivän puolisonsa rinnalla. 

Lue myös:

    Uusimmat