Parhaita kuidunlähteitä ovat täysjyväviljatuotteet, kaurapuuro, ruisleipä, mysli, täysjyväpasta ja täysjyväriisi. Kuitu edistää terveyttä monin tavoin!
Suomalaiset saavat kuitua vähänlaisesti, sillä hiilihydraatteja syödään tällä hetkellä vähemmän kuin koskaan. Ravintokuitu olisi kuitenkin terveyden kannalta tärkeää, muistuttaa Terveystalo tiedotteessaan.
Kuitu edistää terveyttä
Kuitu edistää terveyttä monin tavoin. Kuidunsaanti vaikuttaa suoliston mikrobistoon, joka taas vaikuttaa elimistön immuunipuolustukseen, osallistuu biotiinin ja K-vitamiinin tuotantoon ja pilkkoo ravintoaineita.
Tutkimusten mukaan ravintokuidut pienentävät jopa syöpäriskiä, ja kuidun lisääminen ruokavalioon voi auttaa veren sokeritasojen ja diabeteksen hallinnassa.
Nyrkkisääntö aterioille
Parhaita kuidunlähteitä ovat täysjyväviljatuotteet, kaurapuuro, ruisleipä, mysli, täysjyväpasta ja täysjyväriisi. Kasvikset, hedelmät ja marjatkin sisältävät kuitua, mutta vain niiden avulla päivittäistä tarvetta on vaikeampi täyttää.
