Hiilihydraatteja syödään vähemmän kuin koskaan – johtaa helposti kuitumokaan

0:51
Näin valmistat herkullisen paahdetun kaurapuuron!

Parhaita kuidunlähteitä ovat täysjyväviljatuotteet, kaurapuuro, ruisleipä, mysli, täysjyväpasta ja täysjyväriisi. Kuitu edistää terveyttä monin tavoin!

Suomalaiset saavat kuitua vähänlaisesti, sillä hiilihydraatteja syödään tällä hetkellä vähemmän kuin koskaan. Ravintokuitu olisi kuitenkin terveyden kannalta tärkeää, muistuttaa Terveystalo tiedotteessaan.

Kuitu edistää terveyttä

Kuitu edistää terveyttä monin tavoin. Kuidunsaanti vaikuttaa suoliston mikrobistoon, joka taas vaikuttaa elimistön immuunipuolustukseen, osallistuu biotiinin ja K-vitamiinin tuotantoon ja pilkkoo ravintoaineita.

Nyrkkisääntö aterioille

Parhaita kuidunlähteitä ovat täysjyväviljatuotteet, kaurapuuro, ruisleipä, mysli, täysjyväpasta ja täysjyväriisi. Kasvikset, hedelmät ja marjatkin sisältävät kuitua, mutta vain niiden avulla päivittäistä tarvetta on vaikeampi täyttää.

Nyrkkisääntönä voi ajatella, että jokaisella naisen viidestä päivittäisestä ateriasta tulisi olla noin kaksi kourallista jotakin kuidunlähdettä – esimerkiksi lautasellinen puuroa ja hedelmä. Miehillä annoskoot voivat olla suurempia.

Koska käyttöön kuitulisä?

Kuitulisää kannattaa harkita, jos kuitua ei saa riittävästi ravinnosta ja etenkin, jos kärsii vatsaoireista, kuten ripulista tai ummetuksesta. 

Ravintokuidun saantisuositus päivässä: miehet 35 g, naiset 25 g

Lähde: Terveystalo

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja