Mainos

Hiihtomatkabisneksellä tulossa hyvä talvi

Valmismatkojen myyntitarjonta Suomessa pienenee tänä talvena peräti 18 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Hiihtomatkabisneksellä menee kuitenkin suhteellisen hyvin.

STS Alppimatkat on hiihtomatkailun markkinaykkönen Suomessa. Se vie tänä talvena noin 9000 suomalaista Alpeille ja Dolomiiteille. Alppimatkat nosti volyymiaan 16 prosenttia viime talveen verrattuna.

– Myynnissä olemme edellä vuoden takaisia ennätyslukuja noin 11-12 prosenttia. Olemme kasvaneet koko kymmenvuotisen olemassaolomme ajan, sanoo STS Alppimatkojen johtaja Harri Kaijanto.

Kaijanto myöntää, että tiukka taloudellinen tilanne näkyy pian hiihtomatkailussakin.

– Teemme ennätysluvut taas tänä talvena, mutta todennäköisesti viimeistä kertaa. Kasvu ei voi jatkua loputtomiin, taloudellinen taantuma näkyy meilläkin. Kaudella 2015-16 emme todennäköisesti nosta volyymia, Kaijanto pohtii.

Japani kiinnostaa suomalaista hiihtoväkeä.

– Tämä talvi näyttää hyvältä. Japani on meidän tärkein kohteemme ja sinne tuli joulukuun puolivälissä mukavasti lunta, jopa 120 senttiä yhdessä yössä. Japani myy nyt hyvin, siihen auttaa edullinen jeni sekä se, että suomalaiset ovat käyneet siellä jo monta vuotta ja positiiviset jutut ovat kiirineet harrastelijoiden korviin. Se ei ole enää extreme-kohde, siellä on hyviä kohteita ihan tavallisen laskijan tarpeisiin, sanoo Elämysmatkojen toimitusjohtaja Jussi Viskari.

Youtravel on yksi maan isoimpia hiihtomatkatoimistoja.

– Viime vuoteen verrattuna on nyt karvan verran hiljaisempaa. Ei mitään dramaattista muutosta, ihmiset varaavat matkansa nykyään todella myöhään, sanoo toimitusjohtaja Mikko Suomi.

Jouluna täyttä

Suomalaisten ykköskohde Alpeilla on vuodesta toiseen Itävalta. Noin seitsemän valmismatkaa kymmenestä myydään Itävallan kohteisiin. Italian kohteiden suosio nousee koko ajan. STS Alppimatkat on joulumatkansa myynyt.

– Joulu on täynnä, kaikki matkat myytiin. Meillä lähti kolme charter-lentoa Alpeille 20. joulukuuta, eli noin 700 asiakasta viettää meidän kautta valkoista joulua vuorilla. Joulukohteemme ovat Itävallan Bad Gastein, Ischgl sekä Sölden. Myös uusi vuosi on myyty loppuun, Kaijanto sanoo.

Myös Elämysmatkoilla ja Youtravelilla on asiakkaita Alppien kohteissa jouluna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.